Raktiniai žodžiai – traški vištiena. Būtent tai galioja „Čikeninėje“.

„Turėjome minčių, noro ir pabandėme“, - DELFI sako kukli moteris, praėjusių metų lapkritį atidariusi nedidelį restoraną Raudondvario plente.

Šeimininkė renka informaciją

Z. Sinkevičienė neslepia, kad startuoti nuosavame versle buvo sudėtingas iššūkis.

Pradžia buvo labai sunki visapusiškai – ir morališkai, ir visomis prasmėmis. Bet šiaip man toks darbas patinka. Sunkiausia buvo net sunku pasakyti kas. Gal pradžioje iš Valstybės norėtųsi nuolaidų, nes pirmais metais verslas gi neatsistoja ant kojų, klientai gi nežino“, - sako moteris.

Pavadinimas „Čikeninė“ kilo nuo angliško žodžio chicken (liet. vištiena). Nenuostabu, kad šioje kavinėje siūlomi išskirtinai patiekalai iš vištienos.

Pas mus yra tik vištiena – traški vištiena. Taikomės ir į žmonių poreikius, nes aplinkui dirbantys nori ir papietauti, tai mes siūlome dienus pietus – sriubytę verdame. Taikomės ir į jaunimą – labai džiaugiuosi, kai ateina jaunimas. Visa šeima domimės ir gaminame. Kodėl vištiena? Tai mėsytė, iš kurios galima daug ką pagaminti. Kai išplėtėme asortimentą, tai viską galima pagaminti. Tai lengva, lietuviška vištiena. Perkame vištieną iš Vilniaus ir Kaišiadorių – viskas lietuviška“, - sako kavinės šeimininkė.

Z. Sinkevičienė ir šiandien pati aptarnauja klientus. Moteris sako, kad stebi žmones, analizuoja jų pagyras ir kritiką.

„Pati būdama aš girdžiu atsiliepimus, pabendrauju su žmonėmis, žinau kokios nuotaikos, ko jie pageidauja, ar skanu buvo, ar neskanu, kokie žmonės pietauja – ar jauni, ar vidutinio amžiaus. Vistiek pats būdamas įvairią statistiką žiūri. Mūsų dažniausi klientai – vyrai nuo 30 iki 50 metų. Yra ir jaunimo, yra ir moterų“, - sako Z. Sinkevičienė.

Kaunietė neatskleidžia, kiek per mėnesį „Čikeninėje“ iškepama vištų, tačiau sako, kad pats populiariausias patiekalas – traški vištienos krūtinėlė. Atidarant kavinę šeimininkai siekė, kad Kaune tai būtų naujas formatas.„Čikeninė“ aktyvi ir socialiniuose tinkluose. Prie to prisideda ir Z. Sinkevičienės vaikai. Tiesa, panašių kavinių laikinojoje sostinėje yra dar bent trys.

„Norėjosi jaunatviškumo – ne valgykla, ne picerija. Norėjosi kažko kito“, - sako “Čikeninės“ vadovė.

Prieš įsikeliant į patalpas Raudondvario plente jos buvo pilnai suremontuotos. Stilius kiek primena amerikitietiškų kavinių aplinką, skamba šiuolaikinė muzika, vaizdo ekranuose rodomi vaizdo klipai ir patiekalų gaminimo procesas. Tačiau Z. Sinkevičienė šypteli ir išsisuka nuo atsakymo apie gaminamų patiekalų receptą.

Šeimininkė neslepia, jog kartais pamąsto apie plėtros galimybes, tačiau kol kas didžiausias dėmesys skiriamas pirmajai kavinei.

„Klausia žmonės, yra toks poreikis plėstis į mažesnius miestelius, bet žinote - mažesniuose miesteliuose ir perkamumas sąlyginis. Mes dar čia pirmi metai ir reikia, kad žmonės apie mus sužinotų. Galime ir Kaune plėstis, svarstome apie tai. Tačiau pirmiausia čia reikia įsitvirtinti – pabendrauti su klientus, prisitraukti naujų, pasibūti. Dabar esame atsidėję šiai vietai“, - sako moteris, kavinėje dirbanti kartu su virėju.

Kainos

„Čikeninėje“ žmonės dažniausiai maistą užsisako ir išsiveža. Kaip minėjo Z. Sinkevičienė, „Čikeninėje“ siūlomi ir dienos pietūs, kurių kaina – 3 eurai.

Už tuos pačius 3 eurus galima paskanauti ir „Pietų pertraukos rinkinio“ - vištienos sultinys su bandele, dvi traškios vištienos krūtinėlės, 1 traškus vištienos sparnelis, gruzdintos bulvytės, padažas, kopūstų ir morkų salotos. Beje, padažą galima rinktis net iš 7 variantų – nuo aštraus iki bruknių.

Panelės Čiki salotos su vištiena“ kainuoja 2,6 euro, vaikiškas rinkinukas – pustrečio euro.

Įvairių rinkinių kainos siekia apie 3,50 euro, kompleksas dviem žmonėms – 6 eurus.

4 traškios vištienos krūtinėlės arba 4 traškūs vištienos sparneliai čia kainuoja 2,20 euro. Kiek brangiau – 2,60 euro – kainuoja 4 traškios vištienos blauzdelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)