Skersaruožiai raumenys skirstomi į fazinius ir toninius arba kitaip vadinamus posturalinius. Toniniai (posturaliniai) raumenys yra atsakingi už mūsų laikyseną – kūno išlaikymą vertikalioje padėtyje. Dėl kasdien gaunamos per didelės apkrovos stuburui, dėl nuolat atliekamų netaisyklingų judesių šie raumenys tampa lengvai pažeidžiami. Tokių veiksnių pasekmė - varginantys nugaros skausmai, kurie blogina gyvenimo kokybę.

Ši vidutinio intensyvumo treniruotė padės išmokti taisyklingai atlikti judesius bei sustiprins kūno raumenis. Treniruotės metu intensyviausiai dirba gilieji nugaros raumenys, tiesusis, vidiniai bei išoriniai, įstrižiniai ir skersiniai pilvo raumenys, klubinis juosmens raumuo, užpakalinė šlaunies raumenų grupė.

„Jei manote, kad treniruotės intensyvumas jums yra per lengvas, pratimus galite kartoti po 2-3 serijas. Svarbiausia,nepamirškite atlikti tempimo pratimų prieš treniruotę ir privalomai po treniruotės“ – pataria kineziterapeutė Jūratė Kliukaitė.

Treniruodamiesi stiprinsite ne tik kūno raumenis, bet kartu ir lieknėsite. Jei tikrai norite sulieknėti, būtina išsigryninti savo tikruosius norus.

Kas yra tikrasis noras? Logika sako, kad jeigu yra „tikras“, tai gali būti ir „netikras“ noras. „Mano noras“, vėlgi akivaizdu, kad gali būti ir „ ne mano noras“. Pabandykime kartu suprasti norų alchemiją.

Motyvacijos trenerė Viktorija Baltramiejūnienė sako, kad reikia vieną kartą išmokti paprastą sistemą ir galėsite patys sau į daug ką atsakyti ir susivokti reikiamu momentu. Neaiškioje situacijoje pradėkite su savimi vidinį dialogą, skirkite tam kelias minutes.

Vėliau pakaks ir kelių sekundžių. Pavyzdžiui, viduje (ar garsiai) sakote „Noriu pradėti sportuoti“. Tuo pat metu užduodate atsakomąjį klausimą: „Kodėl? Kam tau to reikia?“. Atsakymas: „Noriu būti graži“. Vėl klausimas: „Kodėl? Kam tau to reikia?“. Atsakymas: „Nes noriu, kad visi pamatytų, jog aš galiu būti liekna“. Vėl klausimas: „Kodėl? Kam tau to reikia?“. Atsakymas: „Nes ateisiu į darbo Kalėdinį vakarėlį apsirengusi aptempta suknele, pagausiu nustebusį kolegos žvilgsnį ir busiu labai patenkinta“. Vėl klausimas: „Kodėl? Kam tau to reikia?“ Atsakymas „Nes aš noriu jaustis graži, noriu būti laiminga“. Vėl klausimas: „Tai visa ta smulkių tikslų virtinė dėl to, kad gražus kūnas padarys tave laiminga? Nori laimės ir galvoji, kad per sportą turėsi gražų kūną ir būsi laiminga?“ Atsakymas: „Taip“. Stop.

Išvada – noras yra tikras. Noras = LAIMĖ. Motyvacijos trenerė sufleruoja: „Tikrieji norai visuomet baigiasi fundamentalių poreikių siekimu – laimė, meilė, saugumas, laisvė.“ O kaipgi „netikrieji, ne mano“ norai? Apie juos klabėsime kitą savaitę.