1. Negamina tiksliai pagal receptą.

Kartais gaminant pritrūksta fantazijos, tad galima tik pasidžiaugti, kad kažkas nepatingėjo eksperimentuoti ir sukūrė receptą. Taigi perskaitykite visą receptą ir gaminkite taip, kaip parašyta.

2. Nesupranta kambario temperatūros ingredientų svarbos.

Tai svarbus žingsnis, kurį kažkodėl daugelis praleidžia. O tai iš tiesų svarbu. Kad pyrago masė būtų vientisa, reikia sumaišyti kelis skirtingų tekstūrų ingredientus. Šiems ingredientams reikalinga mūsų pagalba. Jeigu jie bus per šalti, juos paprasčiausiai bus praktiškai neįmanoma sumaišyti į vientisą masę.

3. Tiksliai neatmatuoja ingredientų.

Viską patartina atmatuoti iš pradžių dėl dviejų priežasčių. Pirma, kartais galite pamiršti kokį ingredientą, tad labai gerai, jeigu jie visi atmatuoti ir sudėti. Pagalvokite, kas bus, jeigu pamiršite įdėti į pyragą kepimo miltelių? Arba cukraus? Antra, kas būtų, jei susiruošus kepti pyragą paaiškėtų, kad neturite kiaušinių?

4. Nežino, kada padauginti, o kada pamažinti.

Persistengti maišant sviestą ir cukrų pyrago tešlai yra labai gerai. Maišykite sviestą ir cukrų trintuvu mažiausiai penkias minutes, kol masė taps puri ir vientisa.

Kita vertus, niekada nepersistenkite maišydami pyrago tešlą, kai jau suberiate miltus. Įjunkite trintuvą lėčiausiu greičiu, o vos išmaišius miltus, išjunkite.

Niekada neperkepkite pyragų! Kas gi mėgsta padegusius pyragus?

5. Per daug rimtai vertiną maisto gaminimą.

Atsiminkite – gaminti maistą smagu, o pagaminus juo mėgaujasi visi, kas valgo. Jei gaminate su meile, visada laimite. Tiesiog gaminkite ir nevertinkite to per daug rimtai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)