Ingredientai

Surengti gerą vakarėlį nereikia didelio talento, svarbiausia žinoti kelias gudrybes. Vieną jų – tinkamai parinkti užkandžiai ir patiekalai. Meniu paprastai patariama derinti prie kviečiamų svečių.

Gaminimo eiga

Gerų draugų vakarėlis

Geram vakarui su draugais nereikia nė rimtos progos ar didelio pasiruošimo. Pakanka naujo filmo, įdomaus stalo žaidimo ar sporto rungtynių. Visi vieni kitus puikiai pažįsta, kalbos ir juokai gali lietis net ir per naktį. Todėl tikrai netiks griežta vakarienė su salotomis, sriuba ir karštu patiekalu. Geriausia – lengvi užkandžiai. Jie nevaržys įdomios veiklos ir kalbų, bet nepaliks alkanų.

Vienas geriausių pasirinkimų – Meksikos virtuvės įkvėpti užkandžiai. Juos paprasta paruošti, patogu valgyti rankomis, o kiek aštrokas ar pikantiškas skonis bus puiki pamaina pabodusiems bulvių traškučiams, įvairiems sausainiams ar paprastai picai.

Išbandykite šiuos itin paprastai paruošiamus receptus:

Stilinga, teminė vakarienė

Jei į svečius kviečiate mažai pažįstamus žmones, iš anksto pasiruoškite temų pokalbiui palaikyti ir geriau susipažinti. Tam geriausiai tinka – teminė vakarienė. Pavyzdžiui, meksikietiškų patiekalų degustacija. Parinkite Meksikoje populiarios muzikos ir paruoškite tradicinių patiekalų. Taip ne tik nustebinsite naujus pažįstamus kulinariniais gebėjimais, bet ir vakaras bus turiningas.

Geriausia rinktis gana greitai paruošiamus, galinčius nustebinti patiekalus:

Savaitgalio pietūs su tėvais

Sušiai, saldžiarūgščiai mėsos patiekalai ar įmantrios midijos veikiausiai netiks savaitgalio šeimos pietums. Konservatyvaus skonio tėvai ar vyresni giminaičiai kur kas labiau laukia baltos mišrainės ar įprastų kepsnių, nei įmantrių valgių. Tačiau, jei nusibodo tie patys patiekalai išbandykite šį tą naujo, bet ne itin egzotiško.

TexMex virtuvė patiks net ir konservatyviausiam skoniui. Čia dera aštriais prieskoniais pagardinta mėsa ir daug daržovių. Šie receptai patiks net ir naujovių nemėgstantiems svečiams:

ATSAKYKITE Į KLAUSIMĄ IR LAIMĖKITE GAUSŲ SANTA MARIA TEX MEX PRODUKTŲ RINKINĮ. Vieną laimėtoją paskelbsime spalio 26 dieną.

TEX MEX PRODUKTŲ RINKINĮ LAIMĖJO JURGINA AUKŠTIEJIENĖ. Dėl prizo atsiėmimo su laimėtoja bus susisiekta asmeniškai.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai