Ekipažai varžėsi su visiškai vienodais naujaisiais „Peugeot 208“ modeliais, turinčiais ekonomišką 100 arklio galių 1,6 „BlueHDi“ dyzelinį variklį. Varžybų tikslas buvo trasą įveikti bent jau neviršijant gamyklos nurodytų vidutinių degalų sąnaudų – 3,4 l/100 km.

Visoms trims komandoms ši užduotis pavyko nesunkiai. Maža to, visų dalyvių rezultatai gerokai viršijo lūkesčius.

Pirmąją vietą užėmę žurnalistai Jurgis Paplaitis ir Ramūnas Pletkus distanciją įveikė vidutiniškai sunaudodami vos 3,06 l degalų šimtui kilometrų. Antrą vietą iškovojo Linas Butkus ir Dina Sergijenko, jų rezultatas – 3,12 l/100 km. Treti liko Egidijus Babelis ir Aidas Bubinas, kurių rezultatas taip pat itin ekonomiškas – 3,15 l/100 km.

„Ekonominio važiavimo varžybos – tai puiki galimybė įrodyti ką sugebi prie automobilio vairo. Jei greičio varžybose klaidos kaina itin didelė, tad čia rizikuoji nebent sudeginti daugiau degalų. Bet tai nereiškia, kad įtampos nėra – visi nori nugalėti, tad dienos gale jauti nuovargį, o ir be nuolatinių treniruočių pasiekti gerą rezultatą vargu ar pavyks.

O šiose varžybose labiausiai nudžiugino ne tik užimta pirma vieta, bet ir tai, kokiu automobiliu teko važiuoti. „Peugeot 208“ savyje apjungia ir dailią išvaizdą, ir puikiai suderintą pakabą, ir mažas degalų sąnaudas – ši subalansuotų savybių visuma lėmė, kad buvo ne tik pasiektas puikus rezultatas, bet ir kelionė neprailgo“, – komentavo nugalėtojų ekipažo pilotas J. Paplaitis.

Visi dalyviai nuvažiavo maždaug po 270 km, suvartoję tik apie 8 l kuro. Vidutinis dalyvių greitis svyravo tarp 53 ir 58 km/val. Atsižvelgiant į tai, kad būta ne vieno sustojimo ir pervažiuota nemažai gyvenviečių bei žvyrkelių, rezultatas tikrai įspūdingas. Įdomu ir tai, kad ekonomiškiausiai važiavęs nugalėtojų ekipažas užfiksavo ir didžiausią, 58 km/val. vidutinį greitį.

Ekonominio važiavimo varžybos „Peugeot EcoCup“ – tai tradicinės mažiausių degalų sąnaudų varžybos, kurias „Peugeot Baltic“ su „Ecodriving.lt“ organizuoja jau ne pirmą kartą. Organizatoriai pažymi, kad kiekvieną kartą pasiektas rezultatas yra mažesnis nei gamyklos nurodyti duomenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)