Sėkmingai Alyš varžybose galynėjosi ir pasaulio vicečempionais tapo sunkiasvoriai iš Kauno Marius Labalaukis ir Augustinas Seniauskas. Klaipėdietis Denisas Nedoboras laimėjo bronzą.

Klasikinio Alyš stiliaus turnyre svorio kategorijoje iki 90 kilogramų (17 dalyvių) M. Labalaukis nugalėjo Francois Williamsą iš Centrinės Afrikos Respublikos, italą Massimo Pahico, ukrainietį Aleksandrą Dydenką ir tik finale nusileido turkmėnui Žylichui Džumajevui.

M. Labalaukio pergalės aukštai pakėlė Lietuvos rinktinę komandų įskaitoje. Mūsų šalies ekipa nusileido turkmėnams, nežymiai pralaimėjo moldavams ir užėmė trečią vietą.

Alyš laisvo stiliaus čempionate Augustinas Seniauskas (virš 100 kg, 18 dalyvių) įveikė latvį Uldį Glazinį, Zaurą Bagizovą iš Azerbaidžano, Ukrainos atletą Konstantiną Koptijevą, tačiau finale neatlaikė Redžepali Orazalijevo iš Turkmėnijos atakų.

Denisas Nedoboras (100 kg; 13 dalyvių) užėmė trečią vietą.

Beje, D. Nedoboras išmėgino jėgas ir iraniečių imtynių pahlavani, kurioje atletai kovojo dėl „Grand Prix“ taurės, rungtyje. Klaipėdietis svorio kategorijoje virš 90 kilogramų tenkinosi penkta vieta. Šioje imtynių rungtyje visose penkiose svorio kategorijose dominavo, kaip ir tikėtasi, Irano imtynininkai.

Koluchstyle – tai praeityje žinomo lenkų dvikovos menų specialisto Wieslawo Kolucho išradimas. Varžybos vyksta parteryje ir apjungia kelis imtynių stilius. Baltstogėje vyko antras koluchstyle imtynių čempionatas. Sėkmė lydėjo net tris mūsų šalies sportininkes. Tokio rango varžybų debiutantės Jurgita Grinevičiūtė (65 kg), Arūnė Kubiliūtė (74 kg) ir Justina Saliamorytė (virš 74 kg) iškovojo bronzos medalius. Alondra Starodomskytė (virš 74 kg) užėmė ketvirtą vietą, o Karolina Budvydytė (74 kg) liko penkta.

Vyrų rezultatai koluchstyle čempionate kuklesni – Andrius Viesulas (83 kg) ir D. Nedoboras (109 kg) pakilo iki šeštos pozicijos, o Modestas Zakis (virš 109 kg) liko septintas.

Trijų stilių varžybose Lenkijoje dalyvavo 205 atletai iš 25 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją