Turnyre taip pat dalyvauja pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 25-erių metų Ričardas Berankis (ATP-72). Jis antradienį dvejetų varžybų pirmame rate su Rusijai atstovaujančiu Teimurazu Gabašviliu susitiko su favoritais - austru Philippu Oswaldu ir kanadiečiu Adilu Shamasdinu - nugalėjo varžovus po trijų setų labai atkaklios kovos 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 10:8 ir pateko į ketvirtfinalį.

Mūsiškis ir T. Gabašvilis užsitikrino po 45 ATP dvejetų reitingo taškus ir uždirbo 6290 dolerių.

Kitame etape lietuvio ir Rusijos atstovo priešininkai bus 30-mečio Gero Kretschmerio (ATP-1401) ir 34-erių metų Aleksandro Satschko pora iš Vokietijos arba 27-erių metų ispano Pere Riba (ATP-221) ir 26-erių metų portugalo Joao Sousa (ATP-45) duetas. Beje, ispanas vienetų mače antradienį patyrė traumą ir jo nebaigė. Gali būti, kad R. Berankis su porininku be kovos pateks į dvejetų pusfinalį.

Trečiadienį pirmame vienetų varžybų rate R. Berankis žais su 31-erių metų Tuniso atstovu Maleku Jaziri (ATP-90).

Antradienį vienetų varžybų šešioliktfinalio etapą sėkmingai įveikė urugvajietis, olandas ir rusas.

Rezultatai:

5-Pablo Cuevas (Urugvajus) - Pere Riba (Ispanija) - 6:1 - ispano trauma;
Jevgenij Donskoj (Rusija) - 6-Borna Čorič (Kroatija) - 6:4, 6:4;
Robin Haase (Olandija) - Dušan Lajovič (Serbija) - 6:4, 7:5.

Antradienio vakarą vienetų turnyre sužaisti dar du mačai, kuriuose turkas Marselis Ilhanas 6:3, 6:4 nugalėjo japoną Tatsumą Ito, o Michailas Kukuškinas iš Kazachstano 6:2, 6:4 įrodė savo pranašumą prieš rusą Andrejų Rubliovą.

Vienetų varžybų nugalėtojui kartu su pagrindiniu prizu atiteks 250 ATP reitingo taškų ir 127 tūkst. JAV dolerių čekis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)