„Jaunųjų dizainerių konkurso“ tikslas – atrasti naujus talentus, būsimus įmonių įvaizdžio ir naujų pramoninių kolekcijų kūrėjus.

Šiais metais konkurse dalyvavo jaunieji dizaineriai, kuriuos atrinko Vilniaus Dailės Akademijos, Kauno Technologijos Universiteto, Vilniaus Kolegijos, Vilniaus dizaino kolegijos, , Kauno kolegijos, Vilniaus ir Šiaulių siuvimo ir paslaugų verslo mokyklos dėstytojai. Dalyvavo svečiai iš Latvijos ir Estijos.

Ant podiumo buvo pristatyta 14 jaunųjų dizainerių kolekcijų, kurias sudarė 90 modelių.

Pagrindinį konkurso prizą, įsteigtą Turkijos avialinijų ir pirmąją vietą laimėjo Vilniaus kolegijos studentė Kristina Gedrimaitė. Dalyvavimas konkurse – jai tai noras pademonstruoti savo, kaip dizainerės sugebėjimus, siekti karjeros.

Jos sukurta kolekcija UNDER yra įkvėpta banglenčių sporto, jo skleidžiamos kultūros ir moterų dalyvaujančių, šiame sporte. Kolekcija atspindi moters banglentininkės charakterį, vertybes ir gyvenimo būdą.

Konkurso laureate tapo ir laimėjo II –ą vietą Vilniaus dailės akademijos studentė Gertrūda Ramonaitė. Konkursui ji patekė savo bakalauro kolekcija, taip pristatydama savo idėjas apie šiuolaikinę moterį. Jos moteriškų drabužių kolekcija WWW.3 yra eksperimentinė moteriškų drabužių kolekcija, inspiruota virsmo, vykusio XXa. karų, tarpukario ir pokario laikotarpiais moteriškame kostiume ir moters įvaizdyje bei gyvenimo būde. Jos siekis - suformuoti šių laikų herojės moters paveikslą ir kostiumu suteikti jai stiprybės, dvylipumo ir apsaugos – tai yra padėti savo personažui išgyventi kritinę situaciją, šiuo atveju, karą.
III-oji vieta atiteko Vilniaus dizaino kolegijos studentei Justinai Gvazdikaitei, pristačiusiai kolekciją CHNG, 2016SS. Konkurse Justina dalyvavo norėdama atrasti partnerius, kurti ir plėtoti konkurencingą ir turinčią paklausą produkciją.

Specialiais prizais buvo atžymėtos dar dvi kolekcijos:

Viešnios iš Latvijos Rezeknės kolegijos studentės Velgos Krukovskos kolekcija MORDEN ART NUUOVEAU, kuri yra amžinojo natūralaus grožio ir moteriškumo ieškojimo simbolis. Moters vaidmuo šių dienų visuomenėje yra pernelyg supaprastintas, jam trūksta „art nouveau” eros vėjelio, kai jos vaidmuo visuomenėje buvo ypatingai svarbus ir garbinamas. Kolekcijoje dominuoja natūralumas, tautiški motyvai, minkštos klostės, nėriniai, siuvinėjimas ir aplikacijos.
Kauno kolegijos studentės Alvydos Navickaitės kolekcija KONTRASTAI. Dalyvaudama konkurse Alvyda siekia pristatyti savo darbus, įgyti daugiau patirties, susipažinti su naujais žmonėmis. Kolekcijos idėja - istorija prasidėjo nuo banglentininkių kostiumų, kurie įkvėpė drabužių skaidymui, nulėmė norą eksperimentuoti su spalvomis.

Kolekcija atspindi jaunatvišką drąsą, stiprų šiuolaikiškos laisvės pojūtį, norą ir gebėjimą išsiskirti, nebijant formos, spalvos ir blizgesio. Drabužiuose, atsitiktinai pabiręs blizgesys, tai stiprios, išskirtinės, ryškios asmenybės atspindys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)