Šiandien viena radijo stotis nutarė nustebinti visą Lietuvą ekstra naujienomis – ties Grigiškėmis susidarė automobilių spūstis. Atrodo, šaunu ir visuomeniška – noras padėti žmonėms sutaupyti laiką. Bet tada į eterį šauna žinia – spūstis dėl policijos reido, kuriame „paprašo papūsti į dūdelę“. Ir dar į eterį paleidžiami klausytojų nurodymai, kokiais keliukais galima apvažiuoti tą vietą.

Asmeniškai sunku suvokti, kaip didelį populiarumą turinti radijo stotis visiškai nesusimąsto apie savo padarinius. Juk policijos reidas vykdomas ne tam, kad sutrikdytų normalių žmonių kelionę į darbą, ne tam, kad surastų „geriausią dudorių (kaip skelbė tos pačios radijo stoties DJ'ai)“, o tam, kad tas vairuotojas, kuris šiandien į darbą galbūt važiavo „po pirties“ (ir dėka šios puikios ekstra naujienos džiaugiasi išvengęs patikrinimo), nesutraiškytų jūsų artimųjų, kad visų mūsų pinigai nebūtų po to leidžiami jų gydymui ar išlaikymui.

Ne pareigūnai kalti, kad tokių patikrinimų reikia, o mes visi, kurie toleruojame taisyklių pažeidimus ir dar per radiją informuojame, kaip išvengti to.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti savo nuomone – kaip vertinate tokios informacijos paviešinimą? Kokių dar informacijos dalinimosi būdų tarp vairuotojų pastebėjote?

Kaip vertinate tokius vairuotojų gestus, kaip kad pamirksėjimą kaip padėką ar įspėjimą, kad netoliese yra policijos pareigūnus? Galbūt pastebėjote, kokius „kodus“ naudoja vairuotojai užsienyje? Ar teko nukentėti, neišmanant vairavimo kultūros užsienyje? Padiskutuokime apie vairavimo kultūrą Lietuvoje!

Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: