Savaitgalį eksperimentinės sudėties Lietuvos rinktinė netradicinėse rungtynėse Rygoje 17:26 pralaimėjo Latvijos nacionalinei komandai. Šiame susitikime buvo žaidžiami keturi kėliniai po 20 minučių.

Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha pripažino, kad šiose rungtynėse buvo keliamas tikslas išbandyti kuo daugiau jaunų žaidėjų ir įvertinti perspektyvių žaidėjų galimybes prisijungti prie Lietuvos rinktinės.

„Mes turėjome labai jauną sudėtį su nemažai rinktinės naujokų. Pagal rezultatą, mes pralaimėjome rungtynes, bet pagal žaidėjų tobulėjimą, mes jas laimėjome. Komandoje žaidė penki 19-mečiai žaidėjai ir, mano akimis, jie atrodė neblogai. Labai dėl to džiaugiuosi“, - kalbėjo N. Manyosha.

Pasak Lietuvos rinktinės trenerio, patyrę Lietuvos regbininkai Tomas Zibolis, Naglis Dunčikas, Mindaugas Misevičius, Kęstutis Marcišauskas, Justas Vasiliauskas ir Mantautas Vilimavičius šiose rungtynėse buvo saugomi ir žaidė nedaug.

„Tikiuosi, kad mes ateityje galėsime sužaisti daugiau tokių rungtynių, kuriuose galėsime leisti pasireikšti jauniems žaidėjams“, - pridūrė N. Manyosha.

„Tokiose rungtynėse ne rezultatas yra svarbiausias. Mūsų tikslas - pasiruošti artėjančioms rungtynėms su Vengrija, o geriausiai mokytis galima tik žaidžiant. Mūsų žaidėjai yra geroje formoje, nes Latvijos čempionatas baigėsi neseniai“, - sakė Latvijos rinktinės treneris Sergejus Lisko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją