Antrą vietą komandų įskaitoje užėmė Rusija. Jos sąskaitoje 4 medaliai (2 aukso, po vieną sidabro ir bronzos). Trečią vietą užėmė Azerbaidžano komanda, iškovojusi 4 medalius (1 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos). Po vieną aukso medalį taip pat laimėjo Airijos, Prancūzijos ir Maroko atstovai. Iš viso apdovanojimus pelnė 18 šalių boksininkai.

Pasaulio čempionus Dohoje sveikino ir profesionalų bokso legendos ukrainiečiai broliai Vitalijus ir Vladimiras Kličko.

Per visą pasaulio čempionatų istoriją daugiausia medalių susižėrę Kubos boksininkai lyderių vardą susigrąžino net po dešimties metų pertraukos. 2011 ir 2013 metų pasaulio čempionatuose kubiečiai komandų įskaitoje liko antroje vietoje.

Almatoje (Kazachstanas) vykusiame praėjusiame 2013 metų pasaulio čempionate nepralenkiami buvo šeimininkai. Kazachai medalius laimėjo net aštuoniose kategorijose iš dešimties – 4 aukso, po 2 sidabro ir bronzos. Šiais metais kazachai laimėjo tik 2 sidabro apdovanojimus.

2011 metais Azerbaidžano sostinėje Baku vykusiose planetos pirmenybėse triumfavę ukrainiečiai (4 aukso ir 1 sidabro medaliai), pastaruoju metu užleido savo pozicijas. Šiais metais Ukrainos komanda laimėjo 2 bronzos medalius, prieš dvejus metus vos vieną bronzos apdovanojimą.

Apžvelgiant kaimynines Lietuvos šalis, daugiausia medalių iškovojo Rusija. Baltarusiai parsivežė vieną bronzos medalį, lenkai ir latviai, kaip ir lietuviai, apdovanojimų nepelnė, estai nepateko į pasaulio čempionatą.

Arčiausiai medalio iš trijų dalyvavusių Lietuvos boksininkų buvo Europos čempionas Eimantas Stanionis. Svorio kategorijoje iki 69 kg lietuvis pralaimėjo ketvirtfinalyje ir liko per žingsnį nuo prizininkų pakylos.

Iš viso pasaulio čempionate dėl medalių ir 23-ijų kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes kovojo 260 boksininkų iš 74 šalių.

Pasaulio bokso čempionatas pirmą kartą vyko 1974 metais Kubos sostinėje Havanoje. Pradžioje čempionatas buvo rengiamas kas ketverius metus, o nuo 1989 metų vyksta kas dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją