Moterų komandinės kumitė komandoje savo sugebėjimus demonstravo Konstancija Ambrazaitė, Justė Baltrušaitytė, Ugnė Kvedytė ir Dominyka Versocka, o vyrų – Paulius Mackonis, Paulius Čereška, Darius Balčiūnas ir Pranciškus Ambrazas. Abi ekipos pirmąją čempionato dieną prasibrovė iki pusfinalio, bet toliau žengti nepavyko.

Antrą turnyro dieną ant tatamių žiūrovai išvydo dvi Lietuvos ekipas. Vadimas Akimovas, Norbertas Motiejūnas ir Modestas Tursa pasirodė komandinės katos varžybų finalo ketverte, o J. Baltrušaitytė su tuo pačiu N. Motiejūnu – analogiškame mišrios enbu rungties etape.

Vyrai į komandinės katos finalus pateko dalindamiesi 2-3 vietas po atrankos varžybų, bet lemiamomis akimirkomis klydo ir turėjo tenkintis ketvirtąja pozicija.

J. Baltrušaitytei su N. Motiejūnu sekėsi geriau – lietuviai tvirtai užėmė trečiąją vietą.

Kitose amžiaus grupėse lietuviai taip pat neliko be apdovanojimų. Aukščiausiai pavyko pakilti iki antrosios vietos – ją asmeninėse kumitė varžybose užėmė jaunė Daina Skardžiūtė. K. Ambrazaitė tarp jaunimo asmeninėje kumitė rungtyje liko trečia, o Gediminas Kaveckas šioje rungtyje užėmė tą pačią poziciją tarp jaunių.

Vaikų taurės varžybose lietuviai pasipuošė 10 medalių. Tiesa, čempionu pavyko tapti tik Gyčiui Gimžauskui. Antrąsias vietas užėmė Aleksandras Nikolajevas, Hermis Dranevičius ir mūsų katos komanda (Julius Jonytis, Simas Mukauskas, Hermis Dranevičius), o trečiąsias – Aistis Navickas, Markas Požerskis, Totas Dranevičius, Jonas Klimanskas ir Arnas Urbonavičius.

Savaitgalį „Siemens“ arenoje ant 6 tatamių savo sugebėjimus demonstravo iš viso 670 sportininkų iš 14 valstybių.

Lietuvos tradicinės karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius teigia, kad pavyko čempionatą surengti labai sklandžiai, nenuvylė ir pirmą kartą tarptautinėje arenoje naudota nauja programinė įranga.

„Mano pagrindinis noras – matyti sportininkų tobulėjimą. Jei matau ėjimą į priekį, visa kita man tampa antraeiliais dalykais. Aišku, norisi ir aukso medalių, net turime sidabrą, nemažai bronzos medalių prestižinėse rungtyse. Netrūko ir vaikų puikių pasirodymų. Lygis yra gana aukštas, judame į priekį“, – lietuvių pasirodymą čempionate įvertino LTKA prezidentas.

Šių metų Europos čempionatas – jau trečiasis didelis tarptautinis renginys, kurį priėmė LTKA. Šiemet turnyras surengtas vien tik LTKA lėšomis, be valstybės pagalbos.

„Šiandien sakyčiau, kad noro vėl rengti didelį turnyrą nėra, nes labai norisi pailsėti. Tačiau po poros savaičių, manau, sakysiu „Darome“. Sulauksime dar ne vieno renginio Lietuvoje“, – šypsojosi G. Dranevičius.

Ambicijų nestokoja ir du bronzos medalius iškovojusi J. Baltrušaitytė. Beje, enbu rungtyje mergina apdovanojimą pelnė kartu su savo treneriu N. Motiejūnu. J. Baltrušaitytė matė, kaip vyrams nepavyko pasirodymas komandinės katos rungtyje, tačiau prieš savo pasirodymą jaudulio nejautė.

„Eidama ant tatamio stengiuosi negalvoti apie tai, kas buvo ar bus. Stengiuosi padaryti viską, ką gali, geriausiai, o rezultatai jau būna po to“, – kalbėjo sportininkė.

N. Motiejūnas tvirtino, kad komandinės katos varžybose mūsų ekipai pritrūko patirties.

„Atrankos varžybose pasirodėme gerai, bet komandinės katos finaluose pritrūko varžybų patirties. Turėjome komandoje naują narį, todėl buvo jaudulio. Manau, kitais metais pasaulio čempionate būsime su medaliais“, -sakė sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)