Pasirodo, kad kartais net tokios – iš pirmo žvilgsnio vargiai pritaikomos – idėjos gali atnešti sėkmę. Šie verslai – to įrodymas.

Žvakių apgavikių kompanija

Aromatinės žvakės – namų ūkyje dažnai pritaikomas daiktas. Antras reikšmingas faktas: beveik visi žmonės vertina gerus pokštus. Kas nutinka, kai sujungiate šiuos du dalykus? Broliai Taileris ir Markas Wardai įkūrė verslą pristatė „WTF Prank Candles“. Šiai žvakei pradėjus degti, ji kvepia puikiai: skleidžia obuolių pyrago ar šviežiai skalbtų skalbinių kvapą, tačiau ilgainiui malonus aromatas pranyksta ir atsiranda pasibjaurėjimą kelianti šeško smarvė. Savaime suprantama, kad tik pasklidus šiam kvapui, daryti kažką jau per vėlu: šlykštusis aromatas garantuotas bent pusvalandžiui. Šios žvakės atkeliauja įprastai atrodančioje pakuotėje, ant kurios parašyta, kad šiai žvakei lemta degti 30 valandų (ir pirmieji 40 proc. jos išties kvepės nuostabiai).

Paslaptinga prekyvietė

Jei ieškote, kur paprastai išleisti sunkiai uždirbtus pinigus, tačiau nežinote, ką norite pirkti, gali padėti „SomethingStore“. Mėgstantiems siurprizus klientams ši parduotuvė siūlo pirkti naują paslaptingą daiktą, „kažką“, kas kainuoja apie 10 dolerių (8,8 eurų). Jei domitės, ką reiškia tas „kažkas“, kompanija atsako: „kažkuo gali tapti smagus naujas prietaisas, reta knyga, vakarėlio žaidimas, rankomis gamintas pakabukas, laikrodis, dėželė šokolado, nešiojamas teniso rinkinys, skara, virtuvinių peilių rinkinys, rankomis gaminti auskarai, sodo įrankis, virtuvės prietaisas ar biuro reikmenys...“ Galima sakyti taip, kad gausite bet ką, ką galima nusipirkti už 10 dolerių.

Nemokamai ši paslauga veikia tik Jungtinėse Amerikos Valstijose, taigi siunčiant į kitas šalis, gali tekti sumokėti siuntimo mokestį. Nuo 2007 m. norą gauti „kažką“ yra pareiškę daugiau nei 200 tūkst. žmonių.

Romanų rašymo verslas

Vyras ir žmona – Kathy Newbern ir J. S. Fletcher – įkūrė puslapį „YourNovel.com“, kuriame siūlo sukurti romaną apie jus ir jūsų šeimą ar porą. Kompanija skaitytojams siūlo dešimtis knygų, suskirstytų pagal skirtingas temas. Romano veiksmas gali nukelti į egzotiškas vietas aplink visą pasaulį, o pavyzdžiuose galima atrasti ir detektyvinių romanų, ir paplūdimio istorijų ir kelionių romanų. Kiekviena pora ar žmonių grupė, kuri nusprendžia pasinaudoti šia paslauga, turi pateikti savo asmeninio gyvenimo detalių, papasakoti apie savo pomėgius ir pateikti nuotrauką, kuri bus atspausdinta knygos viršelyje.

Ši verslo idėja kilo šeimai pietaujant su draugais, kai jie aptarinėjo K. Newbern rašytą romaną. Vienas draugas jiems tada prasitarė, jog visai norėtų panašaus tipo knygoje paskaityti apie save. Tada pora ir suvokė, kad asmeninių romanų rašymas gali tapti verslu.

Elastinių kostiumų pardavėjai

Kompanija „Superfan Suits“ suteikia progą atsiskleisti visomis spalvomis. Nuo 2008 m. ji kuria visą kūną uždengiančius elastinius kostiumus sporto sirgaliams, norintiems išsiskirti stadione. Norintiems išbandyti šį kostiumą, net nereikia būti sporto aistruoliu. Kompanija siūlo didelę įvairovę kostiumų tekstūrų ir raštų – vėliavų, komufliažiniai, blizgūs metalo spalvos ar zebro margumą atkartojantys. Galima atrasti ir kostiumų pagal temas – ateiviai, skeletai ar Kalėdų senelio kostiumas. Negana to, ši verslo įmonė parduoda tokius dalykus kaip perukai, kaukės, pirštinės, pelerinos ir kiti linksmybėms, renginiams reikalingi aksesuarai.

Mobili vestuvinė koplyčia

„Wedding Wagon“ yra kompanija, siūlanti susituokti specialiai tam skirtame mobiliame vagonėlyje – mobilioje koplyčioje. Ši kompanija įkurta Las Vegase (JAV) ir siūlo surengti visą vestuvių ceremoniją už 129 dolerius (apie 114 eurų). Naudodamiesi šios įmonės paslaugomis, galite pasirinkti, kur norite susituokti: tarkime, koplyčia atvažiuos prie šokančių Bellagio fontanų ir ten jus pasitiks visa svita – pastorius, liudininkas. Papildomus 100 dolerių (88 eurų) teks sumokėti, jei norėsite susituokti kokioje vaizdingoje vietoje, kiek toliau už miesto.

Protėvių paieškos tarnyba

Paprastai bandymai išpainioti sudėtingą šeimos genealoginį medį reikalauja labai daug pastangų ir laiko. Aišku, ne tada, kai tą daryti imasi „Ancestral Discoveries“. Šis verslas, Janice Sellers įkurtas 2006 m., padeda savo šeimos istorija besidomintiems ir ją atkurti norintiems žmonėms.

„Paprastai žmonėms per sudėtinga vykdyti tyrimus patiems, o kartais jie net neįsivaizduoja, kaip tai daryti“, – pasakojo verslo pradininkė J. Sellers. Ji tvirtino visą laiką jautusi susižavėjimą šeimos istorijomis, taigi jausdama malonumą ji sukūrė genealoginius medžius savo draugams. O vėliau suprato, kad šis jos gebėjimas ir pomėgis gali praversti ir kitiems žmonėms. Jos paslaugos kainuoja nuo 50 iki 70 dolerių (44 – 64 eurų) per valandą.

Pasimatymų organizatoriai

Tiems, kurie neturi laiko neršti pažinčių svetainėse ir susirasti tinkamus kandidatus pasimatymams, gali padėti „Virtualūs pasimatymų asistentai“. Ši kompanija ne tik atsakinga už tinkamų pažinčių puslapių parinkimą, kandidatų išrinkimą, bet ir pasimatymo laiko ir vietos nustatymą.

Viskas prasideda nuo interviu, kurio tikslas – sužinoti kuo daug asmeninių detalių, įskaitant jų pomėgius ir gyvenimo tikslus. Vėliau atrenkamos nuotraukos, sukuriamas profilis, padedantis klientams patraukti tam tikrą, potencialiai jiems patinkančių žmonių kategoriją. Vėliau pasimatymų ekspertai peržiūri šimtus kitų anketų ir stengiasi surasti kliento poreikius atitinkančius žmones. Kai šie jau pažada susitikti, pažinčių ekspertai suderina susitikimą.

Baldai apsileidėliams

Gal turite nesusivaldančią katę arba kūdikį, kurio mėgstamiausias užsiėmimas terlioti baldus? Jei taip, tai tikriausiai jums būtų naudinga žinoti, kad kompanija „Subproof!“ gali padėti. „Subproof!“ – Merilande (JAV) įsikūrusi baldų ir dizaino kompanija, siūlanti įsigyti specialiai jums pritaikytų kėdžių, sofų ir kitų baldų, kurių apmušalas specialiai sukurtas taip, kad bet kuri dėmė ant jo nepaliktų žymės.

Panaudotų kartotinių dėžių pardavimo verslas

Nesvarbu, ar jūs kraustėtės, ar jums reikėjo transportuoti daiktus, o gal daug laiko praleidžiate apsipirkdamas, ir dėl to turite visą šūsnį kartotinių dėžių. Čia jums gali padėti „BoxCycle“. San Franciske (JAV) 2008 m. įkurtas verslas suteikia progą jums parduoti naudotas dėžes, o jų stokojantiems – įsigyti. Pardavimo – pirkimo sistema labai paprasta ir patogi nes dėžių pardavėją galite susirasti savo gatvėje, rajone ar kur netoliese, o į paiešką galima įtraukti ne tik dėžių medžiagą, bet ir jų išmatavimus. Sumokėti už įsigytas dėžes reikia internetu. Jų kaina gali siekti nuo kelių euro centų iki euro.

Senovinių žaidimų automatų gamintojas

Vis dar yra žmonių, prisimenančių žaidimų automatus ir juose karaliavusį „Packman'ą“ ar Mario. Kai kurie ir dabar dievina tuos milžiniškus aparatus, leidžiančius jiems sugrįžti į ankstesnius laikus. Kalifornijoje įsikūrusi kompanija „Dream Arcade“ gamina šiuos žaidimų automatus. Tiesa, dažniau jie parduodami ne kompanijoms, bet privatiems žmonėms.

Pasimatymų kompanija

„Fantasy Dating Game“ yra žaidimas, panašus į suaugusiesiems skirtą „Tiesa arba drąsa“ versiją. Šio verslo įkūrėja Suzanne Casamento siūlo prisijungti prie fantastinės sporto lygos, kurioje merginos užsidirba taškus flirtuodamos su vaikinais kavinėse, gauna užduotį palikti numerį mielam padavėjui ar nueiti į pasimatymą su kažkokiu toje patalpoje tam tikru metu esančiu vaikinu. Verslo įkūrėja tvirtina, kad šis žaidimas merginoms suteikia daugiau progų pasirūpinti savo gyvenimu ir įgyti daugiau pasitikėjimo savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją