Į ANGLIJA.today redakciją kreipėsi skaitytoja, kuri susidomėjo šiuo skelbimu ir atskleidė kai kurias detales, kurias jai pavyko išsiaiškinti apie šį neįprastą darbą.

Skelbimu ieškoma įvairaus amžiaus (iki 55 m.) ir kūno sudėjimo moterų, kurios, kaip patikino skelbimo autoriai, visos būna įdarbintos, mat įvairių nuogo valymo paslaugos užsakovų skoniai labai skiriasi. Susidomėjusioms šiuo darbu moterims tereikia atsiųsti savo nuotrauką visu ūgiu, kad matytųsi krūtinės dydis ir parašyti savo amžių.

Nuogomis valytojomis norinčios tapti moterys turi laikytis kelių sąlygų:

Būtina laikytis konfidencialumo ir jokiu būdu neatskleisti namų valymo paslaugą užsakiusio kliento duomenų (adreso, vardo, kontaktinių duomenų ir kitų).

Nuogo valymo paslaugos teikiamos „Self Employed“ (individualios veiklos) pagrindu, honoraras mokamas grynais, o visus priklausančius mokesčius valstybei valytoja privalo susimokėti pati.
Nuoga valytoja įsipareigoja neteikti papildomų paslaugų klientui, o taip pat klientai negali liesti nuogos valytojos.

Jei nuoga valytoja iš kliento gauna arbatpinigių, visus arbatpinigius jį privalo perduoti ją įdarbinusiai kompanijai ir gauti tik jai už darbą priklausantį užmokestį.

Namus siūloma valyti kaip įprastai, kitaip tariant, valyti dulkes, siurbliuoti, plauti, išskyrus tai, jog visus valymo darbus reikia atlikti visiškai nuogai, o nuogą valytoją stebės valomų namų savininkas, kuris irgi bus nuogas – tai viena iš nudistinio (nuogo) valymo paslaugos būtinų sąlygų. Tiesa, kaip tikina darbdavys, nuogas valomų namų savininkas valytoją stebės iš šalies ir nesekios įkyriai iš paskos, todėl valytoja neturėtų jaustis persekiojama.

Be to, namus valanti nuoga valytoja neturėtų nuogąstauti dėl naudojamų valiklių keliamo cheminio pavojaus – šiame darbe nenaudojami stiprūs chemikalai (užtenka pavalyti dulkes, pasiurbliuoti), todėl nudistei valytojai užteks pirštinių ir šlepečių.

Nors darbdavio teigimu, nuogas valymas yra visiškai saugus ir gerai apmokamas darbas (už nuogą valymą mokami 45 svarai per valandą, kurie tą pačią dieną pervedami į banko sąskaitą), valomų namų savininko patikra, ar jis nėra koks maniakas, ar prievartautojas, vykdoma tik apsiribojant valomų namų adreso žinojimu bei valytojos skambinimu savo darbdaviui sutartu laiku. Darbdavys nesiteikė paaiškinti , kokių priemonių bus imtasi, jei sutartu laiku jis nesulauktų savo nuogos darbuotojos skambučio.