Jaunimo erdvė, veikianti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje, jau trečią kartą organizavo šį jaunimo pamėgtą smagų žaidimą. Vykdant užduotis dalyviai turi galimybę pademonstruoti savo žinias, sportiškumą, iniciatyvumą, parodyti drąsą ir sumanumą.

Žaidime dalyvavo šešios komandos. Viskas prasidėjo nuo besišypsančių akylų stebėtojų pasiskirstymo į punktus (stoteles), kuriuose dalyviai atliko tam tikras, iš anksto parengtas užduotis (tokių stotelių buvo 11).

Renginio organizatoriai gerai apgalvojo ne tik trasą, bet ir laiką (komandos startavo intervalais, kad nebūtų grūsčių). Maršrutui parinktos įdomios ir garsios Šiaulių miesto centrinio parko vietos buvo pateiktos labai smagiai – rasti įdomūs, netikėti objektų fragmentai. Kiekviena komanda su savimi turėjo susegtas, specialiai tik jiems skirtas užduotis. Norint įvykdyti visas užduotis, visų pirma reikėjo rasti tam tikrą vietą ir tik atlikus paskirtą užduotį bei gavus atspaudą buvo suteikiama galimybė dalyvauti sekančioje rungtyje.

Žaidimo eiga: komandos pagal duotas užduotis atvyksta į nurodytas vietas ir žaidžia pvz. „petankę“, „nindzes“ ir kitokius paauglių pamėgtus žaidimus, atsakinėja į suktus klausimus ar net dainuoja norėdami greičiau įvykdyti užduotis ir būti laimėtojų komanda!

Visos renginyje dalyvavusios komandos buvo ne tik labai originalios (įdomūs ir netikėti pavadinimai), bet sportiškos ir sumanios.

Atlikti nurodytas užduotis ir įveikti gana painiai parengtą maršrutą kai kurioms komandoms pakako vienos valandos, kitoms reikėjo šiek tiek daugiau laiko. Visos komandos buvo atkaklios ir nė neketino pasiduoti, kovojo iki pat galo. Nugalėtojai buvo apdovanoti simboliniais prizais ir diplomais. Jaunuoliai su šūkiais ir šypsenomis veide atsisveikino su žaidimo organizatoriais.

Džiugu, kad Šiaulių mieste yra tiek daug nuostabaus ir aktyvaus jaunimo!