Susipažinome studijų metais. Atvykau studijuoti kupina vilčių ir svajonių, naivi mergaitė iš provincijos. Visuomet maniau, kad turiu didelę širdį ir per ją dažnai nukenčiu. Ši istorija tai puikiai patvirtina.

Pirmaisiais metais visiškai neatkreipiau į jį dėmesio. Aplink buvo tiek daug naujų ir įdomių žmonių ir veiklos, naujas miestas, viskas nauja, ir laisvė – laisvė elgtis kaip noriu. Metai praskriejo nepastebimai. Dar įdomesnis studentiškas gyvenimas prasidėjo persikėlus į taip vadinamą „baraką“.

Kartais pagalvoju, kad jei nebūčiau ten persikėlusi, galbūt dabar nejausčiau tokio didelio skausmo ir širdgėlos širdy. Galbūt… Lankėme bendrą užsienio kalbos paskaitą. Jam labai nesisekė, tad jis atsisėdo šalia. Jei nebūtume lankę šios paskaitos kartu, galbūt jis vėliau nebūtų užsukęs į mano bendrabučio kambarėlį ir nebūtų paprašęs jo pamokyti šios kalbos. Galbūt…

Nuo tada prasidėjo jo dažni „užsukimai“ – tai paskaitų užrašų, tai cukraus, tai dar ko… Net nepajutau, kaip įsimylėjau, įsimylėjau iki ausų. Nemažai laiko praleisdavome kartu ar bent toje pačioje aplinkoje – tiek studijų metu, tiek po jų tarp keturių „barako“ sienų, ar įvairiuose renginiuose, ar šiaip pramogaudami. Nuolat jaučiau jo buvimą šalia, jo dėmesį, kartais ne visai nuoširdų ar nesavanaudišką.

Mes niekada nebuvome pora, suartėjome tik dėl netinkamai susiklosčiusių aplinkybių, net nežinau, ar buvome draugai. Tuo metu jis man buvo visas pasaulis, ir net nepastebėjau, kaip tai įvyko prieš mano valią – iš tiesų juk aš jo niekada neišsirinkau kaip antros pusės… Vis dėlto jis sugebėjo užvaldyti mano mintis iki paranojos.

Laukdavau tu minučių, kai jis pasirodydavo pas mane, lyg išprotėjusi. Jaučiausi, kad mano širdis tomis akimirkomis verždavosi iš krūtinės. Gaila, tuomet nesupratau, kad vaikščiojau peilio ašmenimis. Kai nebegalėjau ilgiau slėpti savo jausmų, aš jam parašiau laišką, nes neišdrįsau pasakyti to žiūrėdama į akis.

Paradoksalu – rašau jį ir vėl... Jis viską nuleido juokais, nes, žinoma, neturėjo nieko rimto galvoje. Aš jam buvau tiek svarbi, kiek buvau reikalinga tuo metu, o kai baigėsi studijos, baigėsi ir bet koks mūsų kontaktas. Jei galėčiau atsukti laiką atgal, dabar greitai pasakyčiau „Ne“ ir užtrenkčiau duris jam prieš nosį, pasibeldus į mano bendrabučio kambarėlio duris ir paprašius padėti. Padaryčiau tai be jokios sąžinės graužaties. Deja, tuomet buvau per jauna ir per kvaila, ir už tai moku iki šiol, nes tas žmogus atėjo, pasiėmė mano širdį, ir išėjo neatsigręždamas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ne vienas žino auksinę taisyklę: geriau gailėtis to, ką pasakei, nei to, ko nepasakei. Deja, realybėje jos laikytis sudėtinga – orumas, principai ar kadaise pasakyti žodžiai trukdo pasakyti tai, ką širdyje trokšti: kad pasiilgai, norėtum susitikti, pyksti ar negali pamiršti. Mintyse skaičiuojate, kiek laiškų ar žinučių būtumėte išsiuntę, jei ne baimė būti atstumtam? Tuomet kviečiame jus įkvėpti drąsos.

Norite išsakyti, ką jaučiate? Nusiųsti laišką tam, kuris atsakymo, deja, jau nebeperskaitys? Iš savo klaidų pamokyti kitus? Viešai prisipažinti, parodyti dėmesį? Tuomet kviečiame pasidalinti neišsiųstais, bet širdyje jau parašytais laiškais.

Ne vieną tokį laišką skaitytojai jau yra siuntę DELFI – mergina parašė laišką neištikimam vaikinui, moteris – mylimam meilužiui, dėl kurio vyro taip ir nepaliko, Ronaldas M. išdrįso atsiųsti laišką skirtą gyvenimo meilei.

Pasidalinkite savo laišku. Vienam konkurso dalyviui, kurį išrinks redakcija, atiteks 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Laiškas“ arba spaudžiant čia iki lapkričio 2 d.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo spalio 12 d. iki lapkričio 2 d.;
2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;
3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a redakcijos 2015 m. lapkričio 3 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;
4. Konkurso prizas – 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata;l
5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

DELFI pasilieka teisę kai kurias istorijas publikuoti kaip atskirus straipsnius. Nepaisant to, ar tekstas buvo publikuotas kaip atskiras straipsnis, ar pasirodė konkursinio teksto apačioje kaip žinutė, jis vis tiek dalyvauja konkurse.