Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos primena, kad pagal galiojančius teisės aktus, už stadiono būklę, parengimą rungtynėms, bilietų platinimą atsakingas renginio organizatorius, kuris pagal įstatymus yra atsakingas ir už renginio dalyvių (žiūrovų, sportininkų) saugumą. Šiuo atveju už tvarką ir saugumą stadione buvo atsakinga organizatoriaus pasamdyta saugos tarnyba, policija buvo atsakinga už viešosios tvarkos užtikrinimą ir eismo saugumą mieste (taip pat ir stadiono prieigose).

Policijos pareigūnai, pastebėję kylančius neramumus tribūnose, ir matydami, kad saugos tarnybai nepavyksta jų pažaboti, ėmėsi visų būtinų veiksmų neramumas nutraukti. Tuo tikslu į stadioną buvo įvesti policijos pareigūnai, kurie pareikalavo nutraukti neteisėtus veiksmus. Nevykdant teisėtų pareigūnų reikalavimų, prieš aršiausiai nusiteikusius fanus buvo panaudotos specialiosios priemonės siekiant išvengti skaudesnių pasekmių, galimų riaušių ir apsaugoti į stadioną susirinkusius žiūrovus.

Po rungtynių policija inicijavo susitikimą su Lietuvos futbolo federacijos atstovais ir saugos tarnyba aptarti saugumo problemų, kilusių jų metu. Susitikimo metu konstatuota, kad bilietų pardavimo sistema nesuveikė taip, kad būtų realiai atskirti abiejų šalių sirgaliai, o tai sukėlė incidentus tarp abiejų šalių futbolo sirgalių.

Policija jau ne kartą yra teikusi pastabas dėl stadiono būklės neatitikimo elementariems saugumo reikalavimams, taip pat siūlymus dėl saugos tarnybų darbo gerinimo ruošiantis varžyboms ir jų metu. Atkreipiame dėmesį, kad policija niekaip nesusijusi su bilietų platinimu, taip pat neįgaliota rengti jokių su tuo susijusių teisės aktų projektų.

Policija ir ateityje imsis visų būtinų priemonių, kad į stadioną susirinkę žiūrovai galėtų mėgautis futbolu, o netinkamas sirgalių elgesys negadintų sporto šventės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)