Specialiu frezavimo aparatu kelio dangoje išpjauti ir raudonai nudažyti įdubimai jau spėjo atkreipti vairuotojų dėmesį.

Kaip DELFI informavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas, dabar raudonas juostas galima pamatyti ties Alytumi, taip pat „Via Baltica“ kelio ruožuose ties Marijampole (A5 kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruože nuo 58 iki 64, nuo 90 iki 92 km).

Be to, jų yra ties Sitkūnais (A8 kelio Panevėžys–Aristava–Sitkūnai ruože nuo 84 iki 87 km) ir ties Panevėžiu (A10 kelio Panevėžys–Pasvalys–Ryga nuo 12 iki 14 km).

Raudonos juostos Lietuvoje pirmą kartą išbandytos 2009 metais kelyje „Via Baltica“.

N. Abukausko teigimu, ši priemonė pasiteisino, todėl ją pradėta naudoti ir kitose šalies vietose. Jis pasakojo, kad pažymėjus pirmą juostą netoli Marijampolės buvo stebimas vairuotojų elgesys.

„Per valandą tik 12 vairuotojų išdrįso kirsti raudoną juostą, nors anksčiau per tokį pat laiką tai padarydavo per 1 tūkst. pažeidėjų“, – teigė LAKD Eismo saugumo skyriaus vedėjas.

Grublėtos juostos kitose Europos šalyse naudojamos ir kelkraščiuose, taip siekiama prie vairo užmigusius ar dėmesį praradusius vairuotojus perspėti apie tai, kad jie gali išriedėti už kelio ribų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)