Kaip BNS pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl turto sugadinimo ir viešosios tvarkos pažeidimo – apgadinti automobiliai ir baro inventorius.

Apie 22.57 val. grupė anglų futbolo fanų iš chuliganiškų paskatų niokojo sporto baro inventorių, į policijos komisariatą buvo pristatyti septyni anglai. Padaryta žala tikslinama.

22.10 val. Šv. Jono gatvėje Vilniuje buvo apgadinti du „Volvo“ automobiliai, kuriuos apspardė neblaivūs, chuliganiškai besielgę ir triukšmavę asmenys. Dėl įvykio sulaikyti du anglai, kurie vėliau buvo paleisti.

Taip pat užfiksuota administracinių teisės pažeidimų. Trys lietuviai ir vienas anglas už nedidelį chuliganizmą buvo sulaikyti Stadiono gatvėje. Jiems nustatytas lengvas girtumas.

Apie 21 valandą geležinkelio gatvėje sulaikytas besikeikęs anglas. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

Apie vieną sužalotą vyrą policijai pranešė gydymo įstaiga, į kurią 22.10 val. buvo pristatytas Didžiosios Britanijos pilietis sužalota lūpa. Nors vyras teigė, kad jį Vilniaus gatvėje sumušė ir apiplėšė nepažįstamieji, vėliau vyras teigė jokių pretenzijų neturintis.

Pirmadienį prieš prasidedant rungtynėms į policijos komisariatus pristatyta dešimt futbolo mėgėjų iš Didžiosios Britanijos ir du iš Lietuvos.

Pirmadienio vakarą Vilniuje, Lietuvos federacijos stadione, vyko 2016 metų UEFA Europos čempionato atrankos futbolo rungtynės tarp Lietuvos ir Anglijos rinktinių. Lietuva jas pralaimėjo 0:3.

Policijos duomenimis, į rungtynes galėjo atvykti apie 1000–1500 futbolo fanų iš Anglijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)