DELFI jau rašė apie išskirtinės auklės ieškojusią moterį – skelbimą internete patalpinusios Viktorijos iš Tauragės reikalavimai auklei papiktino ne vieną.

„Reikalavimai: aukštasis išsilavinimas (pageidautina pedagoginis), be žalingų įpročių, vaikų priežiūros darbo patirtis, vegetariško maisto gaminimas, kačių toleravimas, švelnumas, meilumas, kultūringumas. Reikės: mokyti dainelių, eilėraštukų, žaidimų, gaminti pusryčius ir pietus, tvarkyti namus, vaiką į lauką išvesti bet kokiu oru kasdien 3 valandoms“, – buvo rašoma skelbime. Žadėta alga siekė 1,33 euro už valandą.

Komentaruose po šiuo straipsniu kitas skaitytojas pasidalino ji taip pat nustebinusiais reikalavimais darbuotojui.

„Ne per seniausiai labiausiai išgirtame Lietuvos kurorte, laikraštyje buvo skelbimas su įdomiu darbo pasiūlymu. Reikalavimai: aukštasis išsilavinimas, PUIKIOS dviejų užsienio kalbų žinios ir visa kita – pareigingumas, nuolankumas, -umas, -umas... Paskambinau, pasirodo darbas rūbų parduotuvėje pardavėjos už minimumą. Į klausimą, kam reikalingos PUIKIOS dviejų užsienio kalbų žinios, buvo atsakyta, kad bendravimui su klientais. Į mano klausimą, ar darbdavė tikisi surasti darbuotoją, atitinkantį paskelbtus kvalifikacinius reikalavimus ir dirbantį už minimumą, ji nesudvejojusi atsakė, kad tikisi. Tokia provincijos gyvenimo realybė (...)“, – rašė skaitytojas.

Kviečiame jus pasidalinti savo patirtimi – ar iš tiesų darbdaviai daug reikalauja iš darbuotojų? O gal esate darbdavys ir norite pasidalinti priešinga patirtimi – sunkiai randate net ir nedidelius reikalavimus?

Pasidalinkite savo istorijomis! Du savo istorijas atsiuntę skaitytojai gaus po R.D. Wingfield detektyvą „Frosto prisilietimas“, išleistą leidyklos „Briedis“. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“ arba spaudžiant pilką mygtuką žemiau iki lapkričio 2 d.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Apie knygą

Ramų Dentono miestelį užlieja nusikaltimų banga. Viešajame tualete randamas narkomano lavonas, dingsta verslininko duktė, parlamento nario sūnus įtariamas mirtinai partrenkęs senolį ir pabėgęs iš įvykio vietos, apiplėšiamas striptizo klubas, siaučia serijinis prievartautojas… Ir visi šie nusikaltimai susiję vienas su kitu.

Tyrimas painus, daug įtampos, už nugaros – šūsnis neužpildytų ataskaitų, tačiau detektyvas Džekas Frostas pasiryžęs išnarplioti nusikaltimus. Koją kiša kai kurie kolegos, norintys, kad jis susimautų. Žinoma, ekscentriškasis Frostas aplinkinius įtikina, kad viską kontroliuoja. Tik viena smulkmena – dabar jis tuo įtikinti turi ir save...

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo spalio 12 d. iki lapkričio 2 d.;
2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;
3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a redakcijos 2015 m. lapkričio 5 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;
4. Konkurso prizas – R.D. Wingfield detektyvas „Frosto prisilietimas“;
5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

DELFI pasilieka teisę kai kurias istorijas publikuoti kaip atskirus straipsnius. Nepaisant to, ar tekstas buvo publikuotas kaip atskiras straipsnis, ar pasirodė konkursinio teksto apačioje kaip žinutė, jis vis tiek dalyvauja konkurse.

Dėkojame visiems dalyvavusiems! Knygas laimėjo istorijas „Darbo negavusią merginą pribloškė darbdavio atsakymas“ ir „Darbdavio skelbimas pažinčių svetainėje sužadino smalsumą“ atsiuntusios skaitytojos. Pastarojo teksto autorę prašome susisiekti su DELFI el.p kamile.baubinaite@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)