Tvirto stoto vyrui nesvetimas jautrumas ir šeimos vertybės. Tai jis atskleidžia atvirame interviu, o jau greitai įrodinės ir naujame TV3 projekte „Tėtis namuose“.

Žinomas vyras prisipažįsta: pavydi savo žmonos, o namuose nevengia audringų konfliktų. Vitalijus iki šiol negali sau atsakyti, kodėl jo žmona Inga kadaise ne vienerius metus turėtą pasiturintį vaikiną išmainė į jį – 155 kilogramus sveriantį studentą.

- Kaip susipažinote su savo žmona?

- Mūsų pažintį galima būtų apibūdinti vienu sakiniu: nuo neapykantos iki meilės – tik vienas žingsnis. Aš tuo metu buvau antro kurso studentas. Jau tada buvau labai iniciatyvus, aktyvus, manęs visur buvo pilna.

Mokydamasis Šiaulių pedagoginiame institute priklausiau tokiam „Linksmųjų išradingųjų“ klubui. Manęs visi bijojo, niekas niekada man nedrįso paprieštarauti. Ir štai vieną dieną į mūsų klubą įžengė Inga. Pamačiusi, kaip visiems nurodinėju, ji tiesiai šviesiai visų paklausė: „Kodėl jūs jo klausot? Eina jis...“

Tada aš mečiau į ją... televizoriaus anteną! Pagalvojau: kaip kažkas gali man prieštarauti? Pirmą kartą! Manau, tai mane ir sužavėjo. Aš jos atsiprašiau. Tai buvo pirmas kartas mano gyvenime, kai aš ištariau moteriai šį žodį.“

- Kaip nutiko, kad Inga išsižadėjo savo draugystės su tuometiniu mylimuoju ir pasirinko Jus?

- Iki šiol nežinau, ką ji manyje rado. Aš jos iš tiesų siekiau. Buvau vyriškas, rodžiau dėmesį. Tuo metu ji draugavo su pasiturinčiu vaikinu, su kuriuo buvo praleidusi apie 7 metus. Aš tada buvau paprastas, turtais pasigirti negalėjau. Pamenu, kai šokome lėtą šokį, jos draugės galvojo, kad šoku vienas. Kadangi svėriau 155 kilogramus, o ji – 48, jos tiesiog nesimatydavo už manęs! Bet aš buvau toks padūkęs, siekiantis savo, manau, kad tai ją ir sužavėjo. Gyvenime svarbiausia ne turtai, o asmenybė.

- Greitai TV3 eteryje – projekto „Tėtis namuose“ premjera. Būsite jo vedėjas ir iš arti stebėsite garsių porų buitį, jų santykius. Papasakokite plačiau.

- Ši laida bus puiki, ją pats galiu vadinti edukacine. Žinomas tėtis bus paliekamas namuose vienas. Tiksliau – vienas su vaikais. Visai savaitei. Jis darys tai, ko niekada nėra daręs. Jam teks viena ranka lyginti, kita – skalbti, tuo pat metu dar mokyti vaiką skaityti, o pagaminus pusryčius jau planuoti pietų meniu. Mano vaidmuo bus neutralus. Stengsiuosi pastebėti tas smulkmenas, kurios nebuvo matomos metų metus.

Filmavimuose supratau, kad ir pats save pagaunu mąstant, jog būna situacijų, kai namo grįžtu per vėlai. Arba, kad dalykai, kurie mums, vyrams, atrodo menkos smulkmenos, moterims yra labai svarbūs. Manau, kad daugelis žiūrovų, stebėdami šią laidą, atras save. Visus raginu „Tėtis namuose“ žiūrėti kitaip nei kitas laidas – tiesiog žiūrėkite per savo šeimos prizmę ir pamatysite, kad šeimyninė laimė bus dar didesnė.

- O kokia Jūsų šeimos buitis? Ar kyla ginčų dėl to, kas plaus indus, gamins vakarienę ar užsiims vaikų auklėjimu?

- Stengiamės pasiskirstyti darbais. Visi namuose žino, kad savaitgaliniai pusryčiai priklauso tėčiui. Niekas kitas taip skaniai negamina kiaušinienės kaip aš. Tą jau konstatavo visi šeimos nariai. Kiaušinienė – tai tarsi mūsų ritualas. Galėčiau nusivežti šeimą į kokį nors restoraną, tačiau jokie brangiausi patiekalai niekada neatstos artimųjų su rūpesčiu ir meile pagaminto maisto.

Tiesa, pas mus yra taisyklė: virtuvėje negali būti dviejų šefų. Mes visi – labai ryškios asmenybės ir tuojau pat imame dalintis lyderio pozicijomis. Taigi jeigu kažkas gamina, į jo erdvę niekas nelenda.

Kalbant apie vaikų auklėjimą, su žmona reguliariai pykstamės vieną kartą per mėnesį. Aš esu griežtas, bet teisingas tėtis, o jai lieka būti gera ir atlaidžia mama. Išsirėkiam, išsišaukiam, kiek gerklės leidžia. Galbūt kiti sugeba ramiai sugulę pasikalbėti, bet mes ne iš tų. Mums reikia viską aiškintis čia ir dabar. Mes pasirėkaujam ir tada jau susižvalgom – viskas išsiaiškinom. Galiu pasakyti, kad tai visiškai normalu, nes jeigu nedrįsti pasakyti savo antrajai pusei, kaip jautiesi, kas yra negerai, vadinasi – santykiuose jau tikrai kažkas krebžda.

- Ar su laidos „Tėtis namuose“ herojais pasidalinsite kokiu nors šeimyninės laimės receptu?

- Mano nuomonė yra tokia: reikia matyti smulkmenas, o žiūrint į kitus žmones atpažinti save, tada supranti, ką darai ne taip. Taip pat manau, kad vyras turi būti šeimos stuburas, jis turi stengtis išlaikyti darną šeimoje. Tiesiog turi būti siena ir įrodyti esantis vyru. Šiais laikais mes skirtingai suprantam tą vyro apibrėžimą. Atrodo, kad pagrindiniai kriterijai yra raumenys, blakstienos ir barzda. Aš iš principo nesiauginu barzdos, nes vyriškumas pasireiškia visai kituose dalykuose. Santykiuose labai svarbus tarpusavio ryšys ir gebėjimas suprasti, ko reikia moteriai.

Jau greitai V. Cololo stos prie TV3 projekto „Tėtis namuose“ vairo. Kas nutinka, kai mamos nutaria su savo vyrais, vaikų tėčiais dalintis visa buities našta? Kokie namų rūpesčiai tėčiams taps didžiausiu iššūkiu, likus namuose su vaikais, tačiau be žmonos? Laidos kūrėjai išduoda, kad pabuvoję „mamos kailyje“, dalyviai bus kupini meilės ir dėkingumo savo žmonoms. Ar supratę, su kokia gausybe darbų ir pareigų geba susitvarkyti jų moterys, vyrai patys užsidegs dalį namų rūpesčių perimti ant savų pečių? Premjeros kūrėjai sako, kad „Tėtis namuose“ atskleis šeimos vertybes ir net imsis suvienyti šeimas. Ar tai, ko psichologai siekia metus, projekte pavyks pasiekti vos per savaitę?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)