Nikas Vujičičius savo knygos skyrius išskaidė pagal savybes, kurios leido jam pačiam susikurti gyvenimą be ribų. Kiekvieną šių savybių Nikas nušviečia taip, kad jomis galėtų naudotis visi. Knygoje atskleista ir garsiojo misionieriaus paslaptis – kaip jis, pasmerktas gyvenimui be kojų ir rankų, turi tokius didelius siekius bei nuolat šypsosi? Skaitytojai, užvertę paskutinį puslapį, pasikeičia negrįžtamai.
Knyga „Gyvenimas be ribų“ skirta visiems, pradedant tais, kas jaudinasi dėl nulūžusio nago arba ant kilimo išpiltos kavos, ir baigiant tais, kas ilgisi prabėgusios vasaros. Taip pat knyga įkvėps sergančius bei nedrįstančius su invalido vežimėliu (ar turėdami kitą negalią) nuvažiuoti į parduotuvę.

„Pagrindinis knygos išskirtinumas – pats autorius. Kiek dar mes pažįstame žmonių su tokia negalia ir taip aktyviai gyvenančių visavertį gyvenimą? Be to, Nikas Vujičičius turi savitą ir labai patrauklų rašymo bei bendravimo su aplinkiniais stilių. Jo pasakojimuose niekada nestinga šmaikščių palyginimų, neprasprūsta nei vienas nusiskundimas, o pamokymai ir patarimai – visada labai jautrūs. Nikas motyvuoja bei moko džiaugtis gyvenimu visų pirma atskleisdamas asmenines savo gyvenimo patirtis“, – apie autoriaus bei knygos išskirtinumą kalba „Alma littera“ vadovė Danguolė Viliūnienė.

Nors Nikas Vujičičius paauglystėje dėl savo negalios išgyveno ir turėjo minčių apie savižudybę, visuomet jautė šeimos palaikymą. O šįmet – jau 10 metų, kaip N. Vujičičius keliauja po pasaulį, skaito paskaitas ir bendraudamas su žmonėmis palaiko juos. Savo paskaitose garsusis optimistas ragina niekada nepasiduoti: „Gyvenimo iššūkiai sugniuždo arba įkvepia. Jei galite gyventi, būkite už tai dėkingi. Pasinaudodami tuo dėkingumu išsivaduokite nuo depresijos ir pykčio. Ženkite vieną žingsnį, paskui kitą, duokite impulsą ir kurkite gyvenimą, kokio norėtumėte“.

Šiemet, 10-ties Niko Vujičičio misionieriaus metų proga buvo išleistas ir specialus vaizdo įrašas, kuriame į 7 minutes sutalpinta įspūdinga ir nepakartojama jo kelionė.

Knygą „Gyvenimas be ribų“ parašęs Nikas Vujičičius keliauja po įvairias šalis ir skaito paskaitas, yra kelių knygų autorius ir ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvenimas be ribų“ vadovas. Nikas yra puikus įkvėpimo pavyzdys viso pasaulio žmonėms, kviečiamas į seminarus, kalba didelėms auditorijoms apie tai, kaip įveikti kliūtis ir išpildyti svajones. Iš Australijos Nikas Vujičičius persikraustė į Kaliforniją, ten dabar ir gyvena su šeima. Jo pirmoji knyga „Gyvenimas be ribų“ tapo bestseleriu ir yra išversta į 30 pasaulio kalbų.

Niko Vujičičio knygą „Gyvenimas be ribų“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)