DELFI paklaustas, ką turėjo galvoje taip pasisveikindamas, G. Arlauskis liejo nuoskaudas dėl kritikos, kurios susilaukia Lietuvos rinktinė. Esą ji ir nuteikė prieš komandą sirgalius, dvikovoje su San Marinu skanduotėmis išreiškusius savo pasipiktinimą dėl šeimininkų žaidimo.

Futbolininko nuomone, šiais kalendoriniais metais penkerias rungtynes iš septynerių žaistų pralaimėjusius lietuvius reikėtų daugiau girti.

„Manau, visi puikiai žino, kaip lietuviai myli krepšinį ir kaip nemyli futbolo. Tikriausiai klausiate, nes norite parašyti dar vieną antraštę, kad mes esame nusistatę prieš savo fanus. Savo tikruosius sirgalius mes žinome, jie mus tikrai palaiko. O kodėl kiti žmonės nemyli? Ne pirmi metai spaudoje nėra nė vieno normalaus straipsnio, kuris pagirtų rinktinę, paremtų sunkiu momentu. Aš myliu futbolą, myliu rinktinę. Bet iš kai kurių žmonių, ypač žurnalistų, meilės nejaučiame, jie tik ieško progos ant mūsų pavaryti. Jie daro meškos paslaugą, nes nuteikia savus sirgalius prieš futbolininkus“, – išpyškino G. Arlauskis.

Karingai nusiteikęs žaidėjas buvo ir spaudos konferencijai pasibaigus, kuomet išgirdo iš salės atskriejusį raginimą žaisti taip pat gražiai kaip ir kalbėti.

„Kas čia taip pasakė? Išeik ir paspirk kamuolį, pažiūrėsime, ką sugebi“, – nenurimo „Watford“ klubo vartų sargas.

Kur kas mandagesnis vienintelis Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujantis lietuvis buvo atsakinėdamas į šios šalies žurnalistų klausimus.

Kol kas tik atsarginių suolą „Watford“ ekipoje šildantis 27-erių telšiškis teigė jaučiantis dvigubą motyvaciją prieš pirmadienio akistatą.

„Esu buvęs ir ilgesnį laiką be žaidimo praktikos, man pusantro mėnesio nėra didelis laiko tarpas, treniruojuosi, jaučiuosi gerai. Turiu stimulą įrodyti, kad aš Anglijoje neatsitiktinai, kad ten patekau ne dėl gražių akių. Svarbiausia – neperdegti.

Klube esu laimingas, surinkta gera komanda, džiaugiuosi, kad turiu galimybę varžytis, mano nuomone, stipriausioje pasaulio lygoje. Aišku, nėra lengva futbolininkui iš Lietuvos per naktį prasimušti į starto sudėtį. Bet ten esu mylimas, gerbiamas, tik reikia laiko, kad tapčiau pagrindiniu vartininku“, – dėstė G. Arlauskis.

Bent jau vietą Lietuvos rinktinės vartuose jis turėtų susigrąžinti: dėl diskvalifikacijos praleidęs penktadienio rungtynes Slovėnijoje (1:1), G. Arlauskis iš starto sudėties veikiausiai išstums jį laikinai pavadavusį Emilijų Zubą.

Primename, kad Anglijos ekipa Europos čempionato atrankos E grupėje yra užsitikrinusi pirmą vietą (27 tšk.), o Lietuva žengia priešpaskutinė penkta (10 tšk.).

Paskutinio atrankos varžybų turo akistata Vilniuje tarp lietuvių ir anglų pirmadienį prasidės nuo 21.45 val.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje praėjusį kovą Londone R. Hodgsono ekipa sutriuškino Igorio Pankratjevo auklėtinius 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)