Labai svarbu – morkas reikia pjaustyti šiaudeliais (ne tarkuoti “burokine” tarka).

Gamybai naudoju 3 l stiklainius. Juos gerai išplaunu ir imuosi daržovių, joms paruošti reikia virtuvinio kombaino pjaustyklės. Vienam stiklainiui ruošiu 0,5 vidutinio dydžio kopūsto, 3 vidutines morkas.

Kopūstą pjaustau riekelėmis, morkas – šiaudeliais. Daržoves permaišau ir sluoksniuoju į stiklainį, kartais pagrūsdama šaukštu. Stiklainis neturi būti visiškai pilnas, palieku 2-3cm laisvos vietos viršuje.

Tuomet supilu 1 v.š. rupios druskos, 1 v.š. cukraus ir užpilu gazuotu vandeniu.

Vanduo turėtų būti be jokių priedų ir kambario temperatūros. Jis lėtai gersis į daržoves, todėl pirmą dieną stiklainį reikės vis papildyti vandeniu.

Stiklainį dedu į gilesnį indą, mat rūgstant skysčiai veršis lauk. Susidariusį skystį po keletą gurkšnių per dieną geriame – puiki žarnyno valymo priemonė.

Po 3-4 parų kopūstai jau bus tinkami valgymui. Tuomet kopūstus perpilu į didesnį puodą ir įmaišau norimų priedų - kmynų, spanguolių.

Permaišytą masę sudedu atgal į stiklainius, užpilu iki viršaus skysčiu, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į vėsią patalpą.

Šis būdas patogus tuo, kad bet kada galima pasigaminti nedidelį kiekį šviežiai raugintų kopūstų.