„Jūsų kūrybiniame kelyje svarbiausią vietą užėmė kino menas. Jūsų talentas yra vertinamas įvairiose šalyse. Novatoriški, intelektualūs Jūsų vaidmenys reikšmingiausiose Lietuvos kino juostose ir teatro scenoje pasauliui pristatė kultūrinę mūsų šalies tapatybę“, – sakoma Prezidentės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, aktoriaus sukaupta patirtis ir asmeninės savybės padėjo sėkmingai atstovauti Lietuvai einant pareigas diplomatinėje tarnyboje. J. Budraitis buvo ir yra Lietuvos kultūros ambasadorius.

Garbingo jubiliejaus proga Prezidentė aktoriui palinkėjo sveikatos, tvirtybės ir naujų prasmingų darbų.

Seimo Pirmininkė L. Graužinienė aplankė kino, televizijos ir teatro aktorių J. Budraitį ir pasveikino jį garbingo 75-ojo jubiliejaus proga.

„Esate iškilus menininkas ir mūsų kultūros korifėjus. Jūsų kūrybinis kelias buvo ir yra turtingas ambicingų ir įkvepiančių iššūkių, kuriuos vainikavo beveik šimtas ryškių, nepamirštamų vaidmenų Lietuvos ir užsienio kine, teatre ir televizijoje. Šie vaidmenys iki šiol jaudina žiūrovą tik jiems būdingais ryškiais vaidybos momentais“, – sveikindama jubiliatą teigė parlamento vadovė.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius pabrėžė, kad Lietuvos kultūrinis gyvenimas šiandien neįsivaizduojamas be aktoriaus ir diplomato vardo, darbų ir autoriteto, be jo spalvingos ir įvairiapusės asmenybės. „Kad ir kur Jus matytumėme – ekrane, scenoje ar pristatantį Lietuvos kultūrą svetur, visada buvote ir išliekate orus, susimąstęs, išmintingas ir korektiškas. Tokį Jus pažįsta, gerbia ir myli Lietuva“, – sveikinimo laiške sako Lietuvos Premjeras.

Ministras Pirmininkas A. Butkevičius J. Budraičiui linki stiprios sveikatos ir kūrybinės ugnies bei pažymi, kad tikram talentui – amžius ne kliūtis.