Jaukią atmosferą namuose padeda sukurti ne tik baldai ir jų išdėstymas. Ne mažiau svarbus yra apšvietimas, kurį labai lengva sugadinti, priėmus netinkamus sprendimus. Nuo ko gi pradėti? Visų pirma nukabinkite tą centrinį šviestuvą nuo palubės, nuo kurio mūsų veidai atrodo lyg sergančiųjų gelta, atsineškite kelias stalo lempas ir įdėmiai perskaitykite šį straipsnį. Netrukus savo būstą pamatysite visai kitoje šviesoje. Tiesiogine prasme.

Naudokite ne stipresnes nei 40 vatų lemputes

Stipresnės nei 40 vatų lemputės tinka garažuose – ten, kur reikia ryškesnės šviesos, o namuose reikia sukurti malonią, atpalaiduojančią atmosferą, kad galėtume pailsėti po varginančios dienos.

Naudokite energiją taupančias lemputes

Jos kiek brangesnės ir šviečia ryškiau nei kaitrinės lemputės, bet padeda sutaupyti nemažai pinigų, taip pat ir gamtos išteklių.

Pradėkite nuo geros stalo lempos

Žinote tą sustabarėjusiu posakiu virtusią frazę: „sunku rasti gerą stalo lempą“? Šventa tiesa, ypač jei neturite stalo – taigi tai ir bus pirmas žingsnis. Įsigiję stalą galite ieškoti lempos, kuri papildys jūsų interjerą, tik atkreipkite dėmesį į jos aukštį.

Nerašyta taisyklė skelbia, kad sėdint prie lempos, jos gaubto centras turi būti akių lygyje. Paprasti balti gaubtai praleidžia daugiau šviesos, o neutralių spalvų ar spalvoti gaubtai suteikia daugiau jaukumo.

Naudokite skirtingus šviesos šaltinius

Aksioma „Daugiau pinigų lygu daugiau problemų“ negalioja lempų pasaulyje. Įrengus bent tris skirtingus apšvietimo šaltinius (palubės šviestuvas, į lubas įmontuojami šviestuvai ar šviestuvai ant bėgelių, pastatomi toršerai, stalo lempos, žvakės ir pan. ), užpildome kambarį, nes šviesa pasiskirsto tolygiai, be to, išryškiname svarbiausius dizaino elementus ir interjero sprendimus.

Įsirenkite apšvietimo reguliatorių

Įsirengti apšvietimo reguliatorių yra gana lengva, ir nedaug kainuoja. Išjunkite elektros srovę, atsukite seną jungiklį, patikrinkite laidus prietaisu įtampai matuoti, prisukite naują jungiklį su apšvietimo reguliavimo funkcija, prisukite dangtelį ir viskas! Kitą kartą, kai savo namuose organizuosite vakarėlį ir ims skambėti „Savage Garden“ daina „Truly Madly Deeply“, būsite pasiruošę.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)