Lietuvos čempionas šiaulietis Andrius Kybartas (12 tšk.) buvo devintas, planetos jaunimo čempionas Domantas Norkus (10 tšk.) liko 21-as, o Žygimantas Lipkevičius (8 tšk.) tenkinosi 41-a pozicija.

Sidabro ir bronzos apdovanojimai atiteko po 13 taškų per 9 turus surinkusiems rusams Sergejui Belošejevui ir Andrejui Fedotovui.

Moterų (34 dalyvės) greitųjų šaškių turnyre Lietuvos ir pasaulio jaunimo čempionė Milda Jocaitė su 10 taškų iš 18 galimų užėmė vienuoliktąją vietą.

Planetos čempione tapo rusė Sofija Morozova (14 tšk.), aplenkusi baltarusę Darja Fedorovič bei tautietę Žanną Saršajevą (po 13 tšk.).

Šeštadienį moterų (38 dalyvės) žaibo turnyre M. Jocaitė su 12 taškų iš 18 galimų buvo ketvirta. Auksą iškovojo Jelena Skovitina (15 tšk.) iš Moldovos, sidabras atiteko rusei Ž. Šaršajevai (14 tšk.), o bronza tenkinosi kita Rusijos šaškininkė Nika Leopoldova (13 tšk.).

Vyrų (84 dalyviai) žaibo turnyre A. Kybartas (12 tšk.) užėmė tryliktąją vietą, A. Norvaišas (11 tšk.) buvo 18-as, D. Norkus (9 tšk.) – 39-as, o Ž. Lipkevičius (8 tšk.) liko 62-as.

Nugalėjo baltarusis Igoris Michalčenka (14 tšk.), pagal papildomus rodiklius aplenkęs rusus N. Stručkovą ir S. Belošejevą (po 14 taškų).

Pirmadienį pasaulio čempionate Sankt Peterburge prasideda klasikinių šaškių vyrų bei moterų turnyrai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)