Jau trečius metus iš eilės kauniečius vienoje vietoje suburia Gyvūnų diena, šiais metais kaip niekad daug miestiečių į senamiestį atėjo kartu su savo keturkojais šeimos nariais. Dalyviai pasakoja, jog čia yra labai gera atmosfera ir kitais metais būtinai dalyvaus.

„Mes čia pirmą kartą, bet labai patinka. Mūsų šuo dar jaunas, tai viską supranta kaip žaidimą. O ir mums smagu, susitinkame daug draugų, pažiūrime, ką kiti augina. Be to, pirmą kartą gyvenime leido palaikyti smauglį, tad įspūdžiai patys geriausi“, - kalbėjo gyvūnų eisenos dalyve Genovaitė.

„Renginys fantastiškas, tik pažiūrėkite, kokia didžiulė augintinių bendruomenė. Ne tik patys gyvūnėliai gali pabendrauti, bet ir šeimininkai. Visi šypsosi, geras oras, tad tokia tradicija yra užburta ir ji tik didės. Man kaip šeimininkui, turinčiam keturių mėnesių augintinį, labai smagu, jog galime ateiti, parodyti savo gražuolį ir pabendrauti su kitais žmonėmis“, - emocijomis dalinosi Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Šiais metais patys organizatoriai kauniečiams pristatė vienuolika šunų veislių, tačiau žmonės atsivedė dar įvairiausių veislių augintinių. Šventės metu galima buvo stebėti kinologų ir jų šunų pasirodymus, žirgų parodomąjį šou bei kitas atrakcijas.

Prie akcijos prisidėjo ir Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai. Į gyvūnų eiseną atstovai atvežė ir kapuciną Munčį. Bezdžionėlė ilgą laiką tūnojo prie šeimininkės ir retkarčiais iškišdavo galvą ir užančio, tačiau apsidairius, vėl lįsdavo į saugią vietą. Pačioje eisenoje kapucinas iškrėtė pokštą ir įšoko į medį, tad zoologijos sodo darbuotojams teko gyvūnėlį iš medžio iškelti.