Vos įžiūrimas šviesos švyturėlis. Taip atrodo žmogus tamsoje einantis per kelią su atšvaitu. Pėsčiojo beveik nematyti. Atšvaitas tik kartais apšviečiamas automobilių žibintų. Šviesą ne kaip atspindi ir mažas prikabinamas atšvaitas. Iš toli vairuotojas jo taip pat negali pastebėti.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis pastebi, kad atšvaitas ne visada tinkamiausia priemonė keliaujant tamsoje.

„Supraskime, kad atšvaitas jisai nėra toks efektyvus, kai yra blogos oro sąlygos. Lyjant, sningant. Mano nuomone, atšvaitas geriau ir labiau tinkamas mieste, kur yra kertamos neapšviestos gatvės“, - teigia V. Pumputis.

Daug geriau užmiesčio kelyje pastebimas pėstysis su žibintu. Tai puiki priemonė žmogui, kuris apskritai nėra apsirūpinęs šviesą atspindinčiomis priemonėmis. Tereikia mobiliajame telefone įsijungti žibintuvėlio funkciją ir prietaisą neštis rankoje.Vis dėlto geriausiai matomas žmogus buvo su šviesą atspindinčia ryškia liemene. Vilkint ją pėsčiuosius buvo galima pastebėti jau iš labai toli.

Eismo įvykių statistika yra tikrai negailestinga nedrausmingų pėsčiųjų atžvilgių. Jau eilę metų tendencijos nesikeičia – 75 procentai žuvusių pėsčiųjų nedėvėjo šviesą atspindinčių priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)