Būtent dėl to vienas amerikietis, buvęs futbolininkas dalinasi savo skaudžia gyvenimo istorija. Vyras tikisi, kad tai padės kitiems vairuotojams susivokti ir atsisakyti šio pavojingo įpročio.

Mes visi žinome, kad vairuoti ir rašyti žinutes telefonu yra pavojinga. Kai kuriems tokia praktika baigiasi mirtimi, kitų gyvenimai dėl tokio elgesio pasikeičia kardinaliai, rašo naujienų portalas wreg.com. Būtent antrasis likimasis ištiko buvusį futbolo žaidėją Fletcherį Cleavesą, kuris dabar sėdi invalido vežimėlyje.

Dar 2009 metais vaikinui nusišypsojo unikali galimybė. Iš Cordova vidurinės mokyklos jis gavo išskirtinę stipendiją žaisti futbolą ir studijuoti Memfis Lambuth universitete Jacksone, Tensio valstijoje, tačiau džiaugsmas truko neilgai. Naktinė kelionė po vienos iš treniruočių namo jo gyvenimą apvertė aukštyn kojomis. Tuomet buvo praėjęs vos mėnesis pirmojo semestro universitete.

Su savo komandos draugu automobiliu miestelio link patraukę vaikinai nė nenutuokė, kokį košmarą teks išgyventi. "Aš tik pamačiau, kad greitai artinasi automobilis", - prisimena tuomet dar 18-metis vaikinas. Jis pasakoja, kad tuomet staigiai automobiliu metėsi į šoną ir atsitrenkė į krantinę.

"Trenkėmės į krantinę ir susilaužiau kaklą", - prisimena jis. Flecheris įsitikinęs, kad avariją sukėlusi vairuotoja net nepastebėjo, jog išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kuria ir važiavo futbolininkas.

"Ji buvo visiškai išsiblaškiusi, nes kai aš ją pamačiau priešais save, jos žvilgsnis buvo nuleistas žemyn ir mačiau kažkokio prietaiso švytėjimą", - pasakoja F. Cleavesas.

Nors po incidento išgyveno abu vaikinai, reikėjo milžiniškų pastangų, kad pavyktų sugrįžti į gyvenimą. Flecheriui prireikė net metų terapijos ir rebilitacijos. Vis dėlto, atsistoti ant kojų vaikinui taip ir nepavyko. Nepaisant to, jis teigia, kad nors negali vaikščioti yra tas pats vaikinas, koks ir buvo.

"Aš vis dar mėginu būti kompanijos siela, linksmintis ir linksminti kitus", - šypsosi Flecheris. Jis iki šiol dalijasi savo skaudžia patirtimi siekdamas užkirsti kelią vairavimui nesusikoncentravus, naudojantis telefonu. Jis tikisi, kad vieną dieną vairuotojai pradės smerkti vairavimą naudojantis telefonu ar kitaip blaškantis taip pat, kaip smerkia vairavimą išgėrus.

"Jie nesupranta į kokį pavojų save stumia ir nesupranta kokius pavojus toks elgesys kelia žmonėms, kurie yra aplink juos", - sako Flecheris. Jis prisimena, kad moteris, kuri sukėlė šią avariją net nesustojo. Tačiau jis teigia, kad nuoskaudos nejaučia ir juokaudamas priima savo likimą bei susiklosčiusią situaciją.

"Kartą aš pavėlavau į paskaitą ir pasakiau: "Atsiprašau, kad vėluoju, bet turėjau užlipti laiptais", - juokauja vaikinas. Nors vaikinas turi puikų humoro jausmą, niekas geriau už jį nežino, kokios skaudžios gali būti išsiblaškiusio vairavimo pasekmės. Būtent todėl jis tikisi, kad jo istorija paskatins vairuotojus padėti telefonus į šalį.

DELFI primena, kad atsakomybė už mobiliojo ryšio priemonių naudojimą vairuojant, kai jomis naudojamasi rankomis, numatyta Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 1241 str. Šio draudimo nesilaikymas užtraukia vairuotojams baudą nuo 28 iki 86 eurų. Veiksmai, padaryti asmens, vežančio keleivius keleivinėmis transporto priemonėmis vietinio susisiekimo maršrutais, užtraukia baudą nuo 86 iki 144 eurų arba (ir) teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno mėnesio iki trijų mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)