Ingredientai

Miltai 350 g
Grietinė 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Cukrus 1 šaukštas
Cukrus 300 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštas
Obuoliai 3 vnt.
Cukrus 1 šaukštas
Sviestas 2 šaukštai
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Sviestą sutrinkite tarp delnų su miltais, kol sviestas taps rupiais miltais.

Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir įdėkite grietinės. Tešlą išminkykite ir valandai įdėkite į šaldytuvą.

Iš tešlos iškočiokite apskritą paplotį (apie 1 cm storio), įtieskite į miltais pabarstytą pyrago formą ir užlenkite aukštyn kraštus.

Varškę pertrinkite šakute ir išsukite su cukrumi, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi.

Varškę supilkite į tešlos dubenį.

Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite ant varškės.

Obuolius apiberkite cukrumi ir uždėkite sviesto gabaliukų ant viršaus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai