Ingredientai
Miltai
350
g
Sviestas
250
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Grietinė
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Cukrus
1
šaukštas
Varškė
800
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
300
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštas
Obuoliai
3
vnt.
Cukrus
1
šaukštas
Sviestas
2
šaukštai
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Sviestą sutrinkite tarp delnų su miltais, kol sviestas taps rupiais miltais.
Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir įdėkite grietinės. Tešlą išminkykite ir valandai įdėkite į šaldytuvą.
Iš tešlos iškočiokite apskritą paplotį (apie 1 cm storio), įtieskite į miltais pabarstytą pyrago formą ir užlenkite aukštyn kraštus.
Varškę pertrinkite šakute ir išsukite su cukrumi, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi.
Varškę supilkite į tešlos dubenį.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite ant varškės.
Obuolius apiberkite cukrumi ir uždėkite sviesto gabaliukų ant viršaus.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Atsiliepimai