Tačiau yra keletas dalykų, kuriuos jie – kaip ir visi kiti – turi žinoti prieš griūdami į lovą. Tik taip bus garantuotas malonumas, nors tai neturi visiškai nieko bendro su braškėmis ar šokoladu, rašo huffingtonpost.com.

1. Nevalgykite sunkaus maisto

Ne, kalba eina ne vien apie burnos kvapą ir vidurių pūtimą. Kalba eina apie tai, kad prieš lemiamą momentą galite tiesiog užmigti. Seksą suvokite kaip treniruotę. Prieš eidami į sporto salę juk neprisikimštumėte makaronų su padažu ir sočių desertų, ar ne?

Taip, „maisto koma“ yra pakankamai realus dalykas. Daug angliavandenių, riebalų ir cukraus turintis maistas gali pasiųsti jūsų smegenims nurodymą sulėtinti apsukas.

Smegenims liepiama sutelkti visą dėmesį į svarbiausią užduotį – suvirškinti visa tai, ką ką tik suvalgėte. Kuo daugiau valgysite, tuo daugiau insulino išsiskirs, o tai padidina serotonino ir melatonino kiekį smegenyse – dėl to jaučiamės mieguisti ir viskuo patenkinti.

2. Nepadauginkite alkoholio

Juk norite ne tik prisiminti, ką audringą naktį nuveikėte, bet ir pasirodyti iš pačios geriausios pusės, ar ne? Nors truputis alkoholio kai kuriuos žmones nuteikia kūniškiems malonumams, dideli kiekiai svaigalų atbukina mūsų pojūčius, dėl ko bus sunku ne tik pasiekti orgazmą, bet ir susijaudinti. Be to, alkoholis išplečia kraujagysles, todėl išgėrus daug alkoholio gali būti sunku išlaikyti erekciją.

3. Nesijaudinkite dėl to, kaip atrodote

Baikite galvoti apie savo pilvą ir tyrinėti tarpą tarp šlaunų. Jeigu nepasitikėsite savimi ir savo kūnu, ne tik nesugebėsite inicijuoti sekso, bet ir nepajėgsite juo mėgautis. Jeigu nerimaujate dėl savo išvaizdos, jūsų klaidžiojančios mintys apsunkins kelią pasitenkinimo link. Baikite jaudintis ir pradėkite mėgautis.

4. Nepamirškite lubrikatų

Po menopauzės makšties sausumas yra ta problema, kuri kankina daugelį moterų. Kartais ji taip paaštrėja, kad moterys pradeda vengti sekso. Sumažėjęs estrogenų kiekis organizme gali lemti makšties audinių išplonėjimą, dėl ko atsiranda sausumas.

Gydytojai gali išrašyti specialių kremų, tablečių ar kitų estrogenų turinčių preparatų, kurie sustabdys audinių išplonėjimą, tačiau labai paprasta ir veiksminga prieš lytinę sueitį pasinaudoti lubrikatais.

Ginekologė Cheryl Iglesia teigia, kad puikus pasirinkimas tokiu atveju – vandens ar silikono pagrindu pagaminti lubrikatai. Vandens pagrindu pagaminti lubrikatai mažiau erzina, nors lubrikatai su silikonu veikia ilgiau.

5. Nepamirškite nusišlapinti (prieš ir po)

Ch. Iglesia teigia, kad vyresnio amžiaus žmonės dažnai susiduria su šlapimo pūslės problemomis, tad būtina prieš seksą užsukti į tualetą. Tai padės išvengti nepatogumo ir nemalonių incidentų.

Ir, žinoma, reiktų tą patį padaryti ir po sekso. Jau turbūt esate girdėję, kad šlapinimasis po lytinės sueities gali apsaugoti jus nuo šlapimo pūslės infekcijų. Sekso metu patogeninė bakterija gali priartėti prie jūsų šlaplės, štai todėl po jo patariama nusišlapinti.

Pasak ginekologės, tai ypač svarbu menopauzę išgyvenusioms moterims. Specialistės teigimu, po menopauzės sumažėjus estrogenų kiekiui padidėja vaginos pH, todėl atsiranda palankesnė terpė bakterijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)