12 porcijų reikės:
Pagrindui:
200 g miltų,
žiupsnelis kepimo miltelių,
75 g cukraus,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
125 g sviesto.
Viduriniam sluoksniui:
700 g slyvų,
100 g baltos duonos,
50 g sviesto,
100 g cukraus,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto.
Trupiniams:
200 g miltų,
100 g cukraus,
150 g sviesto,
tarkuotas muskato riešutas.
Paruošimas:
1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite gabaliukais sukapotą atšaldytą sviestą ir greitai suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį ir, syvynioję į plėvėlę, padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Slyvas nuplaukite, supjaustykite puselėmis ir išimkite kauliukus.
3. Sutarkuokite ar sutrupinkite baltą duoną ir apkepinkite gerai įkaitintame svieste. Apkepintus trupinius suberkite į dubenį ir sumaišykite su 30 g cukraus, pagardinkite trupučiu muskato.
4. Trupiniams greitai sumaišykite miltus, cukrų, sviestą ir muskato riešutą. Nurodytus produktus trinkite tarp rankų kol susidarys trupiniai.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Išardomą kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu. Iš tešlos iškočiokite šiek tiek didesnį skritulį nei kepimo indas. Išklokite ja kepimo formą, palikdami 1 cm aukščio kraštelį. Tešlą tolygiai apibarstykite kepintais duonos trupiniais, o ant viršaus išdėliokite slyvų puseles. Jas apibarstykite likusiais 70 g cukraus. Galiausiai slyvas apibarstykite muskatiniais trupinėliais.
6. Kepkite pyragą ant viduriniosios orkaitės lentynėlės maždaug 40 min.