12 porcijų reikės:

Pagrindui:

200 g miltų,
žiupsnelis kepimo miltelių,
75 g cukraus,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos,
125 g sviesto.

Viduriniam sluoksniui:

700 g slyvų,
100 g baltos duonos,
50 g sviesto,
100 g cukraus,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto.

Trupiniams:

200 g miltų,
100 g cukraus,
150 g sviesto,
tarkuotas muskato riešutas.

Paruošimas:

1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite gabaliukais sukapotą atšaldytą sviestą ir greitai suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį ir, syvynioję į plėvėlę, padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Slyvas nuplaukite, supjaustykite puselėmis ir išimkite kauliukus.

3. Sutarkuokite ar sutrupinkite baltą duoną ir apkepinkite gerai įkaitintame svieste. Apkepintus trupinius suberkite į dubenį ir sumaišykite su 30 g cukraus, pagardinkite trupučiu muskato.

4. Trupiniams greitai sumaišykite miltus, cukrų, sviestą ir muskato riešutą. Nurodytus produktus trinkite tarp rankų kol susidarys trupiniai.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Išardomą kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu. Iš tešlos iškočiokite šiek tiek didesnį skritulį nei kepimo indas. Išklokite ja kepimo formą, palikdami 1 cm aukščio kraštelį. Tešlą tolygiai apibarstykite kepintais duonos trupiniais, o ant viršaus išdėliokite slyvų puseles. Jas apibarstykite likusiais 70 g cukraus. Galiausiai slyvas apibarstykite muskatiniais trupinėliais.

6. Kepkite pyragą ant viduriniosios orkaitės lentynėlės maždaug 40 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją