Reikės:

4 baklažanų,
100 g „Goudos“ sūrio,
125 g majonezo,
8 česnako skiltelių,
petražolių lapelių,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite ne storesnėmis kaip 7 mm riekelėmis.

Nuo kraštinių riekelių nulupkite odelę. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėgę palikite 15 minučių pastovėti.

Kai iš baklažanų išsiskirs sultys, nupilkite jas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve, susmulkinkite petražoles. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sumaišykite su majonezu.

Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi (naudokite teptuką) ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Palaukite, kol atšals. Atvėsusias baklažanų riekeles patepkite majonezu, pabarstykite sūriu ir petražolėmis (galite naudoti ir kitus mėgstamus žalumynus).

Riekeles suvyniokite į ritinėlius ir sudėkite į lėkštę. Palikite 30-40 min, kad įdaras susigertų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)