Puikiai startavęs L. Hamiltonas aplenkė komandos draugą pirmajame posūkyje ir vėliau neužleido lyderio pozicijos. Britas iškovojo jau 41 pergalę savo karjeroje ir susilygino su legendiniu Ayrtonu Senna. Su tokiu tempu L. Hamiltonas netrukus pavys ir aplenks vokietį Sebastianą Vettelį, kurio sąskaitoje 42 pergalės.

Daugiausiai pergalių iškovojusių „Formulės-1“ pilotų sąraše S. Vettelis šiuo metu yra trečias. Antrą vietą su 51 pergale užima prancūzas Alainas Prostas, o absoliutus lyderis yra vokietis Michaelis Schumacheris (91 pergalė).

N. Rosbergas, po starto suklydęs antrame Suzukos trasos posūkyje, nusirito į ketvirtąją vietą ir turėjo kovoti su Valtteriu Bottu ir S. Vetteliu. Vokiečiui „Williams“ pilotą pavyko aplenkti po pirmojo sustojimo, kuomet paskutiniuose „S“ posūkiuose jis drąsiu manevru pakilo į trečią vietą. Tuo tarpu savo tautietį iš „Ferrari“ Nico aplenkė po ankstyvesnio sustojimo techninio aptarnavimo juostoje. Vis dėlto, savo komandos draugo prisivyti N. Rosbergas nesugebėjo.

Ketvirtoje vietoje finišavo antrasis „Ferrari“ lenktynininkas Kimi Raikkonenas, kuris taip pat pasinaudojo ankstesniu antru sustojimu techninio aptarnavimo zonoje ir aplenkė V. Bottą.

Šeštą vietą užėmė „Force India“ pilotas Nico Hulkenbergas, kuris lenktynių metu pakilo net septyniomis pozicijomis. N. Hulkenbergas ir tryliktoje vietoje finišavęs Danijilas Kviatas iš „Red Bull“ šiame etape tapo daugiausiai pozicijų pakilusiais lenktynininkais.

Septintą ir aštuntą vietas pasidalino finansinių problemų kamuojamos „Lotus“ ekipos atstovai Romainas Grosjeanas ir Pastoras Maldonado, o už jų liko jaunieji „Toro Rosso“ lenktynininkai Maxas Verstappenas bei Carlosas Sainzas.

Po starto automobilių ratais susikabino „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo ir „Williams“ atstovas Felipe Massa. Abiejų lenktynės buvo sugadintos ir lenktynininkai finišavo tik 15–oje ir 17–oje vietose.

Lyderių rikiuotėje bendroje įskaitoje po keturiolikos etapų pirmaujantis L. Hamiltonas turi 277 taškus. Antrą vietą užimančio N. Rosbergo sąskaitoje 229 taškai, S. Vettelis su 218 taškų yra trečias.

Japonijos GP rezultatai (vieta, lenktynės, pilotas, komanda, laikas):

1Lewisas HamiltonasMercedes1.28:06.508
2Nico RosbergasMercedes+18.964
3Sebastianas VettelisFerrari+20.850
4Kimi RaikkonenasFerrari+33.768
5Valtteri BottasWilliams-Mercedes+36.746
6Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+55.559
7Romainas GrosjeanasLotus-Mercedes+1:12.298
8Pastoras MaldonadoLotus-Mercedes+1:13.575
9Maxas VerstappenasToro Rosso-Renault+1:35.315
10Carlosas SainzasToro Rosso-Renault+1 ratas
11Fernando AlonsoMcLaren-Honda+1 ratas
12Sergio PerezasForce India-Mercedes+1 ratas
13Danijilas KviatasRed Bull-Renault+1 ratas
14Marcusas EricssonasSauber-Ferrari+1 ratas
15Danielis RicciardoRed Bull-Renault+1 ratas
16Jensonas ButtonasMcLaren-Honda+1 ratas
17Felipe MassaWilliams-Mercedes+2 ratai
18Alexanderis RossiManor-Ferrari+2 ratai
19Willas StevensasManor-Ferrari+3 ratai
20Felipe NasrasSauber-Ferrari+4 ratai

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)