Prieš ateinančias rungtynes Europos rankinio federacija kalbino jų dalyvius. Trumpai apie kiekvieną dvikovą, kuriose kausis lietuviai.

Laško „RK Celje Pivovarna“ (Slovėnija) – Zagrebo „HC Prvo plinarsko drustvo“ (Kroatija)

Povilo Babarsko atstovaujamas klubas iš Slovėnijos praėjusiame ture šventė pergalę Stambule. Tuo pačiu atsakė ir kroatai, kurie nukovė galingą „Kiel“ klubą. Pastarosioms rungtynėms teisėjavo teisėjų duetas iš Lietuvos Vaidas Mažeika ir Gediminas Matelis.

Buvusios Jugoslavijos valstybių klubų šeštadienio dvikova žada karštas emocijas ir bekompromisę kovą. Žibalo į ugnį įpils ir ilga tarpusavio susitikimų istorija. Tai bus penkiolikta tarpusavio dvikova. Zagrebo ekipa laimėjo 7 kartus, Celjės - 6, o vienos rungtynės baigėsi lygiosiomis. Visų laikų geriausių komandų sąrašuose šios ekipos užima 4 ir 6 vietas.

Zagrebo ekipai negalės padėti jų kapitonas Zlatko Horvatas, kuris praėjusiose rungtynėse gavo raudoną kortelę ir dėl to privalo praleisti šias rungtynes.

Kroatų treneris Veselinas Vujovičius taip pat yra ir Slovėnijos nacionalinės komandos treneris. Tai taip pat įdomus aspektas, kuris pagyvins rungtynes. Prieš du metus Čempionų lygoje rungtyniavę klubai pasidalino po pergalę namuose.

HCM „Baia Mare“ (Rumunija) - Zaporožės „HC Motor“ (Ukraina)

Sekmadienį vyksiančiose rungtynėse A. Malašinsko atstovaujama Ukrainos ekipa sieks į savo sąskaitą įsirašyti antrą pergalę. Tuo metu varžovai pirmame ture patyrė nesėkmę išvykoje.

Rumunų treneris Larsas Waltheris tikisi sunkių rungtynių, nepaisant to, kad žais namuose. Strategas teigė, kad ukrainiečių ekipa realiai pretenduoja į pirmą poziciją grupėje, o tai jie įrodė nuolatos žaisdami Čempionų lygoje.

Kaip vieną iš geriausių žaidimo elementų L. Waltheris įvardino varžovų gynybą. Treneris teigė, kad reikės žaisti labai greitai ir priversti varžovų gynybą judėti, kad būtų galima rasti joje spragų.

Prisibijo rumunai ir varžovų puolimo, kuriame išskiria Burka ir Šelmenka, kurie gali „šaudyti“ iš toli. Tokie žaidėjai verčia gintis toliau nuo 6 metrų linijos. Nepamirštas buvo ir A. Malašinskas, kurį L. Waltheris įvardijo kaip didžiausią grėsmę aikštės viduryje.

Treneris išreiškė viltį, kad geras fanų palaikymas ir namų sienos gali leisti švęsti pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)