Viena tokių, unikalia urbanistika alsuojanti Suvalkijos sostinė. Būtent Marijampolė yra vienas labiausiai pasikeitusių Lietuvos miestų per pastaruosius keletą metų.

Bene labiausiai marijampoliečiai didžiuojasi naujaisiais parkais. Gražiausiai atsinaujino Vytauto Didžiojo ir Poezijos parkai. Pastarasis stebina ne tik miestiečius, bet ir miesto svečius. Poezijos parkas papuoštas plastiškų formų suolais, moderniu ir ekonomišku apšvietimu, želdynais, poilsio zonoje atsirado spalvinga vaikų žaidimo aikštelė, amfiteatras kameriniams renginiams, trys fontanai.

Miesto plėtra besirūpinančių architektų teigimu, pagrindinis rekontrukcijos darbų tinklas buvo miestietį ištraukti iš namų. Provincijos gyvenimo būdas kiek kitoks – čia žmogus didžiausią savo laiko dalį leidžia arba namie, arba darbe. Įrengtos įvairios poilsio zonos pagaliau paskatino žmones laiką leisti miesto centre.

Marijampolėje greitu metu planuojama sutvarkyti ir dar kelias erdves. Bus atnaujintas Vaižganto parkas, sutvarkytas kairysis Šešupės krantas, kur turėtų atsirasti paplūdimiai. Taip pat tikimasi, kad garsiosios Rail Balticos atsiradimas paskatins didesnį investicijų pritraukimą.

Gyvenate mažame Lietuvos miestelyje arba kaime ir tuo didžiuojatės? Kviečiame visiems papasakoti, kuo ypatinga jūsų gyvenvietė. Galbūt čia gražiausia pasaulyje gamta? Galbūt jūsų kaimynė – geriausia ūkininkė? Galbūt per pastaruosius metus jūsų miestelis nepaprastai išgražėjo?

Puiki proga, kad apie tai sužinotų visa Lietuva!

Vyriausybė yra patvirtinusi Nacionalinės pažangos programą (NPP), kuri nubrėžia valstybės vystymosi žingsnius 2014–2020 metams. Vienas iš NPP programos tikslų – užtikrinti tolygią, tvarią ir į skirtumų mažinimą orientuotą regionų plėtrą.