HELIOS grupė projektą „City Klaipėda“ parengė ir suderino jau seniai, tačiau 2008 metais prasidėjusi ekonominė krizė nekilnojamo turto vystytojų planus sustabdė.

Projekte numatyta, jog Taikos pr. 56, prieš prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“, turėtų iškilti du dangoraižiai. Vienas jų būtų 33, kitas – 37 aukštų arba 117 metrų aukščio pastatas.

Šiuo metu Klaipėdoje aukščiausias pastatas yra 34 aukštų „Pilsotas“, kurį pastatyti kainavo apie 63 mln. litų. Jis iškilo gerokai anksčiau iki prasidedant ekonominei krizei.

„Pirmuosiuose dangoraižių aukštuose būtų prekybos centrai, šiek tiek aukščiau – biurai, o toliau į viršų – butai“, – aiškino Helios grupės komercijos direktorius Tomas Čivilis.

Debesų miestu pavadintas projektas jau kurį laiką pardavinėjamas. Būsimiems pirkėjams siūloma įsigyti pasatų techninius projektus, 2 ha žemės sklypą, iš savivaldybės gautus leidimus statybai.

„Projektą pardavinėjome, tačiau dabar turime ir kitų planų, bet skelbimo vis dar neišimame. Gal atsiras investuotojų, kurie norės į projektą investuoti pusę jam įgyvendinti reikalingos sumos. Atidžiai ir patys stebime nekilnojamojo turto rinką uostamiestyje, matome, kad ji sparčiai atsigauna, todėl gali būti, jog patys ryšimės pradėti statybas. Manau, jog tai ne kelerių metų, o daug ankstesnis sprendimas. Visi vystytojai stebi rinką ir, manau, jog pamažu vėl užvirs statybos darbai. Mes taip pat jaučiame rinkos pulsą, todėl ir mūsų projektas tikrai nėra nei užšalęs, nei užšaldytas“, – kalbėjo T. Čivilis.

Paklaustas, kiek kainuos dangoraižių statyba, pašnekovas kol kas negalėjo įvardinti, nes preliminari projekto vertė buvo skaičiuota prieš krizę, o dabar ir darbų, ir medžiagų kainos yra kitokios.

Naujos statybos būstų Klaipėdoje ieškantys pirkėjai jau kurį laiką skundžiasi, jog nėra pasiūlos, todėl laukia nesulaukia, kada vėl bus pradėti vystyti nauji nekilnojamojo turto projektai.

„Mes matėme, kaip vienu metu pasiūla buvo viršijusi paklausą, matome ir tai, kad ta pasiūla jau gerokai sumažėjo, todėl netrukus ateis laikas ir mūsų projektui“, – teigė T. Čivilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)