Šio reiškinio priežastis labai paprasta: po seksualinio kontakto organizme pasigamina didelis kiekis endorfinais vadinamų laimės hormonų, kurie gali pakelti mūsų nuotaiką ir savivertę.

Kokybiškas ir reguliarus seksas mažina nerimą, depresines būsenas, mažina psichinių patologijų išsivystymo riziką. O juk visiems žinoma, kad mūsų psichologinė būklė tiesiogiai veikia ir fizinę savijautą.

Šveicarijos specialistai įrodė, kad seksualiniai kontaktai teigiamai veikia žmogaus apsaugines funkcijas. Neuroimunologijos tyrimai parodė, kad bendras ląstelių-žudikių skaičius po lytinės sueities padidėja pusantro karto.

Mėgaujantis seksu du-tris kartus per savaitę padidėja organizmui būtinų antikūnių kiekis. Antikūniai taip pat stiprina mūsų imunitetą. Taigi, nėra nieko geriau nei vienu metu stiprinti sveikatą ir dar patirti malonumą.

Sportas imunitetui stiprinti

Visiems gerai žinoma faktas, kad sportas ir fizinė kultūra prisideda prie mūsų sveikatos stiprinimo. Tačiau tuo pat metu sustiprinti ir imuninę sistemą išeina toli gražu ne visiems. Kodėl taip yra? Esmė tame, kad ilgalaikiai ir nuolatiniai fiziniai krūviai gali išsekinti organizmą, kas tik sumenkina apsauginių jėgų aktyvumą. Todėl krūviai turi būti dozuoti, ne pernelyg dideli ir nekenkiantys organizmui.

Organizmui tinkamiausiomis sporto rūšimis gali tapti plaukiojimas, lengvoji atletika, jogos užsiėmimai, šokiai, kūno rengyba ar aerobika. Jeigu tik įmanoma, sportuoti geriausia gamtoje, miške ar parko zonoje – ten, kur sveikesnis oras.

Fiziniai užsiėmimai turi būti nuosaikūs ir reguliarūs, maždaug du-trys kartai per savaitę. Nereikia pratimų atlikti per jėgą, nes tai nepagerins jūsų imuniteto.

Imuniteto stiprinimas užsiimant sportu – puikus variantas tiems žmonėms, kuriuos kankina lėtinės ligos (žinoma, jeigu nėra kontraindikacijų fiziniam aktyvumui). Reguliarūs užsiėmimai penkis-šešis mėnesius žymiai sumažins ligų recidyvų skaičių ir dažnį.

Nepamirškite, kad norint pasiekti užsibrėžtą rezultatą (sustiprinti imunitetą) neverta persitempti. Pernelyg dideli fiziniai krūviai yra tam tikra stresinė situacija bet kuriam organizmui, kuri panaikina natūralią apsaugą nuo infekcijų sukėlėjų.

Dėl tos pačios priežasties neverta sportuoti ligai paūmėjus – norėdami išvengti komplikacijų, išlaukite kol liga atslūgs, ir tik paskui atnaujinkite treniruotes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)