Atrodytų, kaip tai susiję su mityba? Pasirodo, grybelinė infekcija, kuri sukelia pienligę, nedideliais kiekiais mūsų organizme gyvena nuolat. Ją galima aptikti ant išorinių lyties organų, odos paviršiaus, burnos ertmėje.

Netaisyklinga mityba gali išprovokuoti terpės disbalansą, naudingųjų bakterijų žūtį ir staigų patogeninių grybelių dauginimąsi.

Jeigu norite sustiprinti organizmo pasipriešinimą grybelinei infekcijai, būtina į savo racioną įtraukti įvairiausias daržoves ir nesaldžius vaisius. Juos galima valgyti žalius, virti, troškinti, tačiau jokiu būdu ne kepti. Galima valgyti vištieną, neriebią žuvį, padžiovintą tamsią duoną.

Įvairių prieskonių, česnako ir aitriųjų pipirų vartojimas praktiškai garantuoja, kad jums pavyks atsikratyti grybelių. Natūralią organizmo terpę atstatyti padeda ir produktai iš rauginto pieno.

Vienintelis dalykas, kuris draudžiamas sergant pienlige – saldumynai ir baltų miltų kepiniai. Laikinai jums taip pat teks atsisakyti saldžių vaisių: bananų, vynuogių, datulių.

Net jeigu pienligės pavyko atsikratyti, nepulkite iškart prie saldumynų. Jeigu norite šios ligos atsikratyti visam laikui, tokios mitybos derėtų laikytis nuolat.

Kaip sustiprinti makšties imunitetą

Ne taip seniai tiriant makšties paviršių buvo aptiktos imuninės ląstelės. Jos turi daug bendro su tokiomis pat ląstelėmis, gyvuojančiomis žarnyno ir tonzilių ertmėse. Šių ląstelių užduotis – palaikyti imunitetą konkrečios vietos audinių paviršiuje. Jeigu tokia vietinė apsauga pažeidžiama, įprastas gydymas turės tik laikiną poveikį, nes priežastis – imuniteto sumažėjimas – niekur nedings.

Pavyzdžiui, jeigu moteris kelis kartus iš eilės serga pienlige ar vaginitu, tai gali byloti apie silpną makšties terpės imuninę apsaugą. Tokioms ligoms gydyti būtina imtis kompleksinių priemonių. Būtina ne tik kovoti su ligos sukėlėju, bet ir atkurti makšties imunines funkcijas.

Normali makšties miklofloros sudėtis yra 90 procentų laktobakterijų, 9 procentai bifidobakterijų ir 1 procentas sąlygiškai patogeninių mikrobų.

Nežymius šio santykio pakitimus kompensuoja organizmo apsauginės funkcijos. Jeigu šis santykis kardinaliai pažeidžiamas, imunitetui tampa per daug sudėtinga susidoroti su progresuojančiu patogeninių mikroorganizmų kiekiu.

Vaginos vietinio imuniteto sustiprinti neįmanoma neatstačius normalios ir natūralios makšties terpės mikrofloros. Tokiose situacijose skiriamos specialios žvakutės, bifido bakterijos, ir kitos tams skirtos priemonės. Tačiau nepamirškite, kad terapijos adekvatumą įvertinti gali tik kvalifikuotas specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)