Voragyvių specialistas, elektroninės egzotinių nariuotakojų parduotuvės „Staktos voras“ įkūrėjas Edgaras Čepulkovskis DELFI paaiškino, kad nuotraukoje skaitytojo užfiksuotas voras ne pirmą kartą matomas Lietuvoje – ši rūšis šalyje buvo pastebėta dar 2002 m.:

„Nuotraukoje yra Paprastasis vapsvavoris (lot. Argiope bruennichi). Jie aptinkami saulėtose pakelėse, dykvietėse, miško pakraščiuose, prie vandens telkinių, vis dažniau randami ir arčiau žmogaus sodybose, kaimuose. Paplitimas: Prancūzija, Belgija, Olandija, Vokietija, Anglija, Švedija, Lenkija. Dėl savo prisitaikymo plisti oru, tai yra greitai plintanti rūšis Lietuvoje, pirmą kartą užfiksuota 2002 metais, Lietuvoje pirmieji individai buvo pastebėti 2002 metų vasarą Klaipėdos ir Lazdijų rajonuose. Vis dažniau jie pastebimi taip pat ir Latvijoje“

Pasak E. Čepulkovskio, šio vapsvavorio įkandimas galėtų prilygti širšės įkandimui. „Šiokią tokią reakciją galėtų pajusti tik alergiški žmonės“, – paaiškino specialistas.

Ir jūs pastebėjote keistą gyvį? Pasidalinkite jo nuotrauka el.paštu pilieciai@delfi.lt!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)