Girdėjau kalbant, kad labai sunkiai sirgau. Gydė mane daugiau nei du mėnesius ir buvau uždaryta patalpoje, kur nebuvo saulės šviesos. Suprantu, niekas man blogo nelinkėjo, bet aš taip buvau pasiilgusi saulės šviesos ir kiek daugiau dėmesio. Štai vieną dieną mane kažkur išvežė. Taip aš patekau į vietą, kurioje ir dabar esu, žmonės tai vadina globa.

Gyvenu aš dabar kambarėlyje, kuriame yra langas ir pro jį galiu stebėti kieme vaikštančius žmones, klausausi jų kalbų ir, tiesą sakant, kartais darosi keista, kokių tik problemų jie nesusigalvoja.Tačiau svarbiausia, kad jau suprantu, kada prasideda diena ir kada naktis. Dar dažnai paukščiai paerzina – jie tai laisvi.

Girdėjau, kad man buvo padaryta operacija, kurią žmonės vadina sterilizacija. Supratau tiek, kad aš neturėsiu palikuonių, bet gal ir gerai, nes tokių kaip aš pilni kiemai, patvorės ir niekam jie nereikalingi miršta gatvėje. Man pasisekė, mane išgelbėjo. Kažkur girdėjau sakant, kad mano karma gera. Ir kas ta karma?

Ai, o grįžtant prie filmo herojės, tai girdėjau, kad ji labai stilingai rengdavosi, na, bet mano burbulais raštuotas kailis tai tikrai niekuo nenusileidžia, o jau švelnumas to kailio...

Kaip ir filmo herojė aš esu labai gera, švelni, savarankiška. Maistui esu neišranki, bet be abejo labai apsidžiaugiu, kai globėja atneša kokį naminį gardėsį. Dar labai mėgstu žaisti, man juk net metų nėra. Na, ir kaip priklauso tikrai damai, labai tvarkingai naudojuosi tualetu.

Visai norėčiau čia pasilikti, bet mano globėja turi dar tris augintinius, o ir vieta, kurioje aš dabar esu, galėtų padėti ir kitiems benamiams gyvūnams, kurie laukia savo išgelbėjimo valandos. Aš jau irgi labai norėčiau atsidurti vietoje, kurią žmonės vadina namais. Sako, būna labai gerų namų ir rūpestingų šeimininkų. Tai tokių ir norėčiau, o iš savo pusės galiu pažadėti begalinį dėkingumą, švelnumą, murkimą.

Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.