„Tent London“ nuo pat 2007 metų vyksta toje pačioje rytinio Londono vietoje. Dizaineriai, studijos, gamintojai keturioms dienoms okupuoja nemažą buvusios „ Old Truman“ alaus daryklos teritoriją, o prie įėjimų į nusidriekia ir lankytojų eilės. Unikalios autentiškos industrinės erdvės sukuria unikalią atmosferą, tačiau ne tik dėl jų „Tent London“ tapo vienu svarbiausių visos Londono dizaino savaitės renginiu.

Vienintelis kriterijus - išskirtinis dizainas

„Tent London“ koncepcija panaši į Milano dizaino savaitės metu vykstančiua „Zona Tortona“ ar „Ventura Lambrate“ projektus, kai konkrečiame didmiesčio rajone ar kvartale susitelkia keli šimtai kūrėjų, studijų ir gamintojų iš viso pasaulio. Tokia koncepcija itin patogi dizaino profesionalams ir mylėtojams, kuriems nereikia blaškytis po milijoninį miestą norint apžiūrėti pavienes ekspozicijas.

Nors „Tent London“ dalyvių skaičiaus kiekvienais metais augo geometrine progresija ir šiemet perkopė 250, patekti čia nėra taip paprasta. Organizatoriai kiekvienais metais atlieka gana griežtą dalyvių atranką, o konkurencija milžiniška.

Dizaino ir architektūros portalui dezeen.com „Tent“ direktorius ir vienas iš įkūrėjų Jimmy‘is MacDonaldas šiemet sakė: „Mus domina tik geras dizainas. Mums nerūpi iš kur jis atkeliavo ir kas jį sukūrė - žinomos kompanijos ar jauni dizaineriai. Svarbiausia – dizaino kokybė. Žmonės į „Tent London“ ateina tikėdamiesi pažiūrėti gero dizaino ir naujų idėjų“. Beje, kad lietuvių patekimas į šią ekspoziciją nėra atsitiktinis, netiesiogiai patvirtino tas pats dezeen.com „Tent London“ anonsą iliustravęs vieno iš „Lithuanian Design Block“ dalyvio dizaino studijos „TADAM! Studio” sukurta ir su niekuo nesupainiojama „saldžioji“ juvelyrika.

Lietuviai vėl kilnos publikos antakius

„Lithuanian Design Block“ ekspozicijoje dalyvauja šešios lietuviško dizaino studijos ir gamintojai. Kiekvienas dalyvis paruošė nemažai dizaino intrigų, kurios gali išrankiai Londono publikai iš susižavėjimo kilnoti antakius.

„Emko“ pristatys naują dizaino studijos „etc.etc“ kūrinį – itin minimalistinio dizaino kėdę „naive“. Japonų dizainerės Kazuko Okamoto „Sedes Regia“ sukurta minkštų baldų sistema „Cumulus“ tokia universali, jog rodos nekantrauja „džiazuoti“ viešose erdvėse.

„Furminoform“ sukurtos prijuostės tarsi klausia, o kodėl neturėtume elegantiškai atrodyti ne tik gamindami maistą, bet ir remontuodami savo dviratį? Dizaino studijos „March“ kūrėjai į marškinėlius, arbatinius šaukštelius ar staltieses žvelgia pro „dizaino akinius“, todėl iš pirmo žvilgsnio įprastus dalykuose ir atranda naujas funkcijas, poeziją ir netgi humorą.

„Okiiko“ šiuolaikinė juvelyrika prikausto dėmesį išieškotais architektūriniais formų ir spalvų deriniais. Lietuviams Londone nebereikės įrodinėti, iš kokios šalies jie yra. Už juos kalbės dizainas.