Savaime suprantama, tai duoda savų rezultatų, tačiau užtenka atsipalaiduoti ir probleminėse odos vietose vėl atsiranda apelsino žievelė. Tad ir vėl tenka skelbti karą celiulitui.

Bet gal galima rasti paprastesnį problemos sprendimą? Kokį nors pigesnį ir užtikrinantį būdą, kurį galima būtų taikyti namų sąlygomis? Toks būdas, pasirodo, tikrai egzistuoja. Tai anticeliulitinis masažas, kurį galite pasidaryti savarankiškai ir pati namuose.

Tačiau prieš pradedant aprašyti įmanomas ir veiksmingas masažu rūšis bei jų atlikimo technikas, būtina paminėti, kad daryti juos reiktų nuolat, netgi jei odoje nematyti apelsino žievelės bei riebalinio audinio iškilimų.

Tai susiję su tuo, jog celiulitas formuojasi daug anksčiau nei mes jį pastebime. Pirmiausia suspaudus odą galima pastebėti tarsi nežymius riebalinius „žirniukus“ (tai pirma ir antra celiulito stadija), o tik po to susiformuoja taip vadinama apelsino žievelės oda (trečia ir ketvirta stadija).

Todėl pirminiuose išsilaisvinimo nuo celiulito etapuose būna daug paprasčiau ir masažus galima daryti ne tik gydomuosius, bet ir profilaktinius.

Labiau nei medaus masažas apetitą skatinti gali nebent kūno šokoladiniai įvyniojimai ar šveitimas kavos pupelėmis, bet apie juos kitą kartą. O dabar - Tibeto gyventojų pavyzdžiu (būtent iš ten ir atėjo ši „saldi“ procedūra) geriau palepinkime savo kūną medumi.

Ar medus turėtų būti kažkuo ypatingas? Visai ne. Jūs galite paimti vandens vonelėje pašildytą net ir pernykštį susicukravusį medų.

Į medų galima įlašinti keletą eterinio aliejaus lašų. Citrinų, greipfrutų, apelsinų, lavandų, kadagio, eukalipto ar mandarinų aliejus padės ne tik sudeginti papildomus riebaliukus, bet ir suteiks odai gražesnę išvaizdą bei malonų kvapą.

Į medų galima įdėti stambaus malimo druskos, likusių kavos tirščių, cinamono miltelių arba susmulkintų abrikosų, persikų ar vyšnių kauliukų ir t.t.

Tad pradedame kovą su celiulitu.

Vandens vonelėje pašildome medų, į kurį norėdamos įlašiname eterinio aliejaus bei ištepame gauta mase problemines kūno vietas. Lengvai masažuodamos įtriname medų į odą. Nevertėtų iškart ištepti viso kūno šia saldžia košele: kiekvienai probleminei zonai skirkite po 5 minutes, o po to pereikite prie naujos vietos.

Šiai procedūrai yra ir kita alternatyva. Kai kurie specialistai pataria „įmušti“ medų į odą. Tačiau nereikėtų persistengti, kad odoje neliktų melsvų sumušimo žymių. Norint teisingai paplekšnoti odą, delną būtina sulenkti valtelės forma ir atlikti greitus judesius, išgaunant atitinkamą garsą. Toks masažas išjudina odos ląsteles, todėl yra maksimaliai naudingas.

Po masažo patartina palįsti po kontrastiniu dušu bei ištepti kūną stangrinančiu kremu. Tarp kitko, jei turite užtektinai laiko, po procedūros medaus galima ir nenuplauti, o įsisukus į šiltą sudrėkintą rankšluostį pavaikščioti su šiuo kompresu maždaug valandą. Tai padės odai pasisavinti daugiau naudingų medžiagų.

Medaus masažui gera alternatyva galėtų būti medaus įvyniojimai. Užtepus medaus ant probleminių odos plotų, reikėtų apvynioti kūną paprasta maistine plėvele. Sušildykite problemines vietas, apvyniojusios išteptas vietas rankšluosčiu arba apsivilkusios žieminę pižamą (sportinį kostiumą, treniruotėms skirtas kelnes ar pan.).

O dabar galima pasportuoti, apsitvarkyti namuose ar išsiplauti indus - svarbu, kad judėtumėte. Po 40 minučių plėvelę galima nuimti, o ant odos užsilikusį medų reikėtų nuplauti. Tokios įvyniojimo procedūros padės atsikratyti iki 3 cm per pirmas 4 dienas, jei dar kontroliuosite bei pakeisite ir savo mitybos įpročius.

Kasdien atlikdamos šias procedūros nuo celiulito, jau po 2 savaičių galėsite džiaugtis sveikstančia ir gražėjančia savo oda be apelsino žievelės efekto.

Neišsigąskite, jei oda atrodys išsitempusi, tiesiog pakeiskite stangrinamąjį kremą maitinamuoju arba į medaus kaukes įdėkite kiaušinio trynį. Jeigu esate brandaus amžiaus, masažui galima su medumi naudoti kiaušinio baltymą.

Kovoti su celiulitu namų sąlygomis įmanoma ir taikant vakuminį masažą. Ši procedūra, kurios metu galima ne tik išsigydyti nuo celiulito, bet ir pakelti suglebusią odą, kažkuo primena salonuose atliekamą masažą.

Šiam masažui reikia vaistinėje nusipirkti specialų plastmasinį ar silikoninį buteliuką, kuris ir bus naudojamas kovoje su celiulitu.

Prieš procedūrą reikėtų gerai išsimaudyti, nusausinti odą ir patepti problemines vietas alyvuogių aliejumi arba anticeliulitiniu kremu tam, kad odos paviršius taptų slidesnis. Tada ant odos uždėti buteliuką taip, kad jo krašteliai tarsi įtrauktų (prisiurbtų) odos plotelį. Dabar negreitais sukamaisiais judesiais pradėkite vedžioti buteliuką kūno paviršiumi. Tęskite masažą tol, kol į odą visiškai susigers kremas.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tokio tipo masažas labiau tinkamas sėdmenų bei kojų sričiai ir visai netinkamas pilvo srityje esančiai odai.

Vakuminio masažo geriau atsisakyti, jeigu:

Probleminėse vietose turite apgamų nuo gimimo ar kitų odos pažeidimų, įdrėskimų ir pan.

Kenčiate nuo venų varikozės ar probleminėse vietose yra išsiplėtusių kraujagyslių bei kapiliarų.

Jaučiate bendrą silpnumą.

Sergate tam tikromis odos ligomis ar nusideginote.

Odos jautrumas yra padidėjęs.

Baigiant šią temą, norėtųsi dar pasidalinti keletu šio masažo paslapčių, kurios padės jums greičiau pasiekti reikiamą formą.

1. Gydytojas kosmetologas iš Vokietijos Rene Kochas pataria anticeliulitinį masažą atlikti naudojant melchiorinį arbatinį šaukštelį. Būtent juo jis pataria įtrinti anticeliulitinį kremą ar eterinį aliejų.

2. Masažą geriau daryti ryte, kad veiksmingesnės būtų per odos poras patekusios naudingos medžiagos.

3. Visuomet masažuokite tik švarią odą.

4. Stipresnius judesius darykite masažuodamos pagal laikrodžio rodyklę, o prieš laikrodžio rodyklę - tik lengvai paglostydamos. Taip neištempsite odos, o atvirkščiai - grąžinsite jai ankstesnę būseną.

5. Kuo dažniau darykite kontrastinius dušus, lipkite laiptais, nesinaudokite liftais, besimaudydamos įtrinkite problemines odos vietas jūros druska, vietoje muilo naudokite pilkąjį molį ir bent kartą per savaitę išsimaudykite pirtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją