12
Kitas

Sužinok daugiau rimtų ligų, apie kurias signalizuoja liežuvio spalva

Sveikas liežuvis

Sveiko liežuvio spalva visada būna rožinė. Pats organas drėgnas, be apnašų, griovelių ir žaizdų. Tai reiškia, kad jūsų skrandis, kepenys ir virškinimo sistema funkcionuoja puikiai.

Balkšvas

Тoks liežuvis signalizuoja apie kepenų arba virškinamojo trakto problemas. Jus greičiausiai kankina rūgštingumo problemos ar skrandžio opa. Tikslią diagnozę nustatyti sunku, todėl geriausia būtų kreiptis į gydytoją.

Baltas

Jei jūsų liežuvis padengtas storomis baltomis apnašomis, tai negeras ženklas apie tai, kad kai kurie organai negali pilnavertiškai funkcionuoti. Tai – ligos požymis. Baltas liežuvis taip pat gali būti dėl organizme esančios infekcijos.

Pablyškęs ar baltas liežuvis taip pat būna sergant pienlige, sutrikus skydliaukės funkcijai.

Geltonas

Geltona jūsų liežuvio spalva reiškia, kad turite problemų su kepenimis ar tulžimi. Taip pat ženklas apie prastai virškinamą ir užsistovėjusį maistą.

Žemėlapį primenantis liežuvis

Žaizdeles primenančios dėmės signalizuoja apie rimtas virškinamojo trakto ligas. Jei grioveliai ant liežuvio sutrūkinėję, primena žaizdeles, jūsų kraujyje galimai padidėjęs cukraus kiekis. Norėdami nustatyti tikslią diagnozę, būtinai kreipkitės į gydytoją.
12
Kitas

Sužinok daugiau rimtų ligų, apie kurias signalizuoja liežuvio spalva