Jo teigimu, ant Savanorių pr. Vilniuje statomo namo stogo atsidūrė du keisti ženklai – vainikas ir juodos kiaulės galva. Tokį vaizdą DELFI skaitytojas įamžino antradienio rytą, apie 10 val. „Įdomu, kokia šio ženklo prasmė?“, – stebėjosi jis.

Paskelbus tekstą, DELFI skaitytojai sparčiai atsakė į klausimą - ne vienas paaiškino, kad kai namo (pastato) pagrindas (griaučiai) yra pastatyti, tai statybininkai kabina vainiką. O jeigu savininkai, už tai nepadėkoja, tai statybininkai iškabina kiaulės portretą. Tai reiškia, kad savininkas nejaučia pagarbos ir dėkingumo statybininkams.

Primename, kad sostinės gyventojus ir svečius karts nuo karto nustebino netikėtai miesto erdvėse atsirandantys objektai. Pavyzdžiui, Vilniuje, ant pėsčiųjų viaduko, besidriekiančio Karoliniškių mikrorajone, buvo pradėti kabinti kaklaraiščiai. Jie tvirtai aprišami ant grotuotų viaduko sienų.

Straipsnį paskelbus, DELFI sužinojo, kad mįslingas reiškinys – menininko inicijuota akcija, į kurią įsitraukė ir vietos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)