2 valandos ir 11 minučių – tiek užteko 28-erių Ilja Marčenkai triumfuoti (ATP-117), o rezultatas 5:7, 2:6, 2:6 tikrai neatspindi tikrojo abiejų tenisininkų pajėgumo.

„Mano klaidos kainavo antrą setą ir galbūt net visą mačą“, – sakė vos 1 iš 11 „break'o“ galimybių išnaudojęs R. Berankis.

Į Lietuvą ukrainiečiai atvyko ne stipriausios sudėties: 26-erių Aleksandras Dolgopolovas (ATP-35) yra traumuotas, o 29-erių metų Sergejus Stachovskis (ATP-53) nusprendė žaisti asmeniniame turnyre.

Bet pasitikėjimo savimi nestokoję varžovai vis tiek įrodė savo pajėgumą. Daugiausiai prie to prisidėjo pirmąja Ukrainos rakete tapęs I. Marčenka, kuris laimėjo abu vienetų mačus ir su Denisu Molčanovu (vienetų ATP-309, dvejetų – 118) buvo nenugalimas dvejetų susitikime.

„Jis mane nustebino stabiliu žaidimu, be to, kai turėjau „break'o“ galimybes, puikiai atliko savo padavimus. Buvo tikrai nelengva“, – komplimentų ukrainiečiui negailėjo R. Berankis.

Pagal planą, penktame mače turėjo žaisti 24-erių Laurynas Grigelis (ATP-228), bet dėl to, kad jis jau nieko nebelėmė, savo šanso pasirodyti vietos žiūrovams sulaukė 20-metis Lukas Mugevičius (ATP-623). Tiesa, pralaimėjo ir jis – vos per 1 valandą ir 7 minutes nusileista 21-erių Maratui Deviatjarovui (ATP-649).

„Mano pralaimėjimas buvo kertinis. Jeigu būčiau laimėjęs, manau, kad ir Laurynas būtų išplėšęs pergalę“, – komandos draugo galimybėmis neabejojo R. Berankis.

Ukrainiečiai po triumfo bendru rezultatu 4:1 išsaugojo vietą antroje pagal pajėgumą Deviso taurės grupėje. Tuo metu Lietuvos rinktinės dabar laukia lemiamas mūšis dėl išlikimo Europos-Afrikos zonos pirmoje grupėje. Spalio 30-lapkričio 1 dienomis dėl išlikimo ji išvykoje grumsis prieš Slovėnijos tenisininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)