„Jauduliukas vis tiek yra. Reikia gerai viską užbaigti – nesinori, kad baigtųsi kaip Slovėnijoje. Tai buvo pamoka mums“, – teigė Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas.

Jeigu 2013 metais Liublianoje triumfuoti čempionate lietuviams sutrukdė prancūzai, šįkart Lilyje teks stoti į kovą su ispanais. Pirmiausia – rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju Pau Gasoliu.

Šeštadienio vakarą per treniruotę Jono Kazlausko auklėtiniai „Stade Pierre Mauroy“ stadiono aikštėje bandė sudėlioti sumanymus, kaip apsiginti prieš varžovų žvaigždę ir ispanišką du prieš du.

Kaip bežiūrėsi, didžiausia atsakomybė už P. Gasolio priežiūrą teks J. Valančiūnui.

„Viskas įmanoma, o kaip išeis, nenoriu prisikalbėti. Jis labai gerai žaidžia vienas prieš vieną, turi gerą metimą, labai daug judesių, žino, kada juos panaudoti“, – tiesioginį oponentą gyrė J. Valančiūnas.

Kaip žaisti prieš P. Gasolį, vidurio puolėjas turi žinoti ir be papildomų patarimų. Toronto „Raptors“ aukštaūgis iš Lietuvos su juo susiduria NBA lygoje, kur ispanas gina Čikagos „Bulls“ garbę. Bet dvikova Europoje turi savų niuansų.

„Taisyklės truputį skiriasi, pavyzdžiui, čia negalioja trijų sekundžių gynyboje taisyklė, todėl lengviau ateiti į pagalbą“, – pastebėjo J. Valančiūnas.

Ar lietuviams pavyks bendromis pastangomis sustabdyti P. Gasolį ir kitus Ispanijos rinktinės atstovus, paaiškės sekmadienį – Europos čempionato finalas prasidės 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)