Penktadienį puolėjas ant parketo praleido net 33 minutes – daugiau už jį rungtyniavo tik etatinis darbininkas Mantas Kalnietis.

Progos sulaukęs krepšininkas neišvengė klaidų, bet kartu nardė po agresyvią serbų gynybą kaip žuvis vandenyje. Iki dvigubo dublio jam pritrūko vos vieno atkovoto kamuolio: jų M. Kuzminskas sugriebė 9 ir pelnė 13 taškų.

Jo ir kitų septynių žaidėjų, kuriuos J. Kazlauskas pasitelkė pusfinalyje, pakako pranokti vienuolikai serbų, kuriuos į žaidimą bandė įtraukti Aleksandras Džordževičius. Lietuviai laimėjo 67:64.

„Visas čempionatas mums labai sunkus – nuo pat grupės varžybų. Sakyčiau, jose ar aštuntfinalyje net buvo sunkiau, nes slėgė įtampa. Dabar atsipalaidavome ir pagaliau atradome savo žaidimą“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Ar šis žaidimas – vertas ir tauriausios spalvos apdovanojimo?

„Nežinau, sekmadienį pamatysime. Nesinori per daug kalbėti, po dešimties minučių sugrįšime į realybę ir ruošimės finalui. Ar sidabras būtų per mažai? Per daug juk niekados nebūna. Nesakau, kad laimėsime, bet norime parodyti, kad ne veltui esame finale“, – tikslą užsibrėžė puolėjas.

Europos pirmenybių finale Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanija, kuri pusfinalyje nuskriaudė titulą gynusius turnyro šeimininkus prancūzus 80:75.

Lemiamas mačas su Pau Gasolio vedama komanda vyks sekmadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (524)