Penktadienį Europos čempionato pusfinalyje ir dviejų istorinių krepšinio mokyklų kaktomušoje lietuviai įveikė serbus 67:64.

„Turime antrą šansą nuveikti kai ką daugiau nei antra vieta. Turėsime penkias minutes pasidžiaugti ir eisime ruoštis sekmadienio varžyboms“, – iškart po žalio džiaugsmo bombą „Stade Pierre Mauroy“ susprogdinusio finalinio švilpuko sakė puolėjas J. Mačiulis.

Paklaustas, ar rinktinėje mato čempionišką dvasią, vienas jos lyderių teigė, kad ketvirtfinalyje ar pusfinalyje pirmiausia pamatė tikrą komandą.

„Niekas šios komandos nematė kaip čempioniškos – net ir mes patys. Bet kai susikaupėme, kai visi suprato savo vaidmenis, kai nuėjo į šoną įtampa, pasirodė tikra komanda. Visi pradėjome daryti savo darbą, ir jį turime užbaigti sekmadienį“, – pabrėžė J. Mačiulis.

Europos pirmenybių finale Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanija, kuri pusfinalyje nuskriaudė titulą gynusius turnyro šeimininkus prancūzus 80:75.

Lemiamas mačas su Pau Gasolio vedama komanda vyks sekmadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku.

Tą pačią dieną, nuo 15 val., dėl trečios vietos susikibs Prancūzija ir Serbija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (389)